Anna ja ota vastaan -retriitti

19.-23.2.2020

Varaa paikkasi pian! Paikkoja on jäljellä enää 20/40!

"Kun rakastat jotain tai jotakuta, tai huomaat kokevasi rakkautta, luonnollinen seuraus on se, että haluat antaa itsestäsi. Kun käännät tämän toisinpäin, itsesi antaminen mahdollistaa sinulle pysyvän kosketuksen rakkauteen"

Lue lisää, jos haluat tietää mistä on kyse...

Tervetuloa retriitille, jonka aikana opit miten antaa itsesi itsellesi ja toisille, eli rakastaa. Vastaanottamisen avain on itsesi antaminen ja opit ottamaan tämän askeleen uudelleen yhä moninaisimmissa tilanteissa. Saman asian toistaminen auttaa meitä ymmärtämään kokemuksen kautta sen mitä antaminen, eli rakastaminen konkreettisesti tarkoittaa tilanteessa kuin tilanteessa ja miten sen seurauksena saamme kokoajan myös ottaa vastaan.

Kerron sinulle yllättävän esimerkkitilanteen rakkaudesta...

Aloitimme kerran kurssiviikonlopun sillä, että emme tehneet yhtään mitään. Istuttuamme tovin eräs kurssilainen suivaantui ja ilmaisi ääneen tunteensa.

”Mikä ihmeen juttu tämä on, että me ollaan maksettu tästä kurssista eikä täällä tapahdu mitään. Mulla on h******n tylsää”. Kuuntelimme hänen tunteenpurkauksensa avoimesti ja kysyin sen jälkeen: ”onko sinulla tylsää juuri nyt?”. Hän vastasi ”ei todellakaan, tunnen olevani aivan liekeissä ja energinen”. Näimme jokainen hyvin konkreettisesti hänen esimerkkinsä kautta sen, että olemme vailla sitä jotain niin kauan kunnes annamme itsemme.

Olemme usein tilassa, jossa emme saa sitä jotain mitä kaipaamme tai tarvitsemme. Koemme puutetta. Samalla olemme aina yhden askeleen päässä siitä mitä kaipaamme. Saamme siihen kosketuksen siten, että annamme itsemme, silloinkin kun se on jotain, jonka koemme negatiiviseksi. Niin kauan kun odotamme ulkopuolelta ratkaisua siihen minkä koemme puuttuvan, olemme jumissa ja elämme elämäämme paikallaan pitävässä väärinkäsityksessä. Kun uskallamme ulkoa odottamisen sijaan paljastaa itsemme, saamme kosketuksen sisällämme oleviin voimavaroihin. Tätä rakastaminen on käytännössä. Sen rakastamista mitä on ja itsemme antamista sellaisena.

Parisuhteessa löydän itseni usein tilanteesta, että odotan toisen kertovan minulle itsestäni ja avaavan yhteyden välillemme. Saatan yrittää ohjailla keskustelua siten, että toinen toimisi haluamallani tavalla, kiukutella siitä, ettei toinen avaa yhteyttä ja joskus etsiä kaipaamaani yhteyttä ystävistäni, sulkien kumppanin ulkopuolelleni. On toisinaan haastavaa edes tunnistaa, että tarvitsen yhteyttä. Yhtälailla on joskus vaikea muistaa, että minä itse olen se, jonka vastuulla yhteyden avaaminen on. Kun muistan, kerron toiselle itse kaipaavani yhteyttä ja kerron hänelle siitä minkä haluan jakaa hänen kanssaan. Avaimet yhteyteen ovat minulla kokoajan, kun annan itseni.

Yksi yllättävimmistä tilanteista, joihin olen oppinut soveltamaan rakastamista on väsymys. Luonnostaan välttelisin tätä kokemusta, kuten varmasti moni meistä. Kun kuitenkin annan itseni vaikkapa työpalaverissa kokea väsymykseni tietoisesti ja kommunikoin sen toisille, huomaan joka kerta saman asian. Väsymyksen salliminen ja siihen rentoutuminen saa minut energisoitumaan. Sen sijaan, että välttelisin jotain ja väsyttäisin sillä itseäni lisää, saankin paremman kosketuksen itseeni ja minulla on sen myötä paljon hyödyllisempiä ajatuksia, olen rennompi ja kykenevämpi osallistumaan palaveriin.

Kerron toisinaan puolisolleni, etten halua olla hänen lähellään. Arvaa mitä tapahtuu? Kun avoimesti ja haavoittuvasti kerron hänelle siitä, että jokin minussa työntää häntä pois, välillemme avautuu yhteys. Annan hyväksyntäni sille mitä minussa tapahtuu ja minulle saattaa paljastua, että kokemamme läheisyys tuntuu juuri nyt minulle paljolta tai kaipaan omaa aikaa. Kun kerron tämän, yhteytemme avautuu edelleen. Järkeni sanoo, että jakamani asia on este yhteydelle mutta kun annan itseni rehellisesti, suhteemme syvenee.

Lapset saavat minut toisinaan ahdinkoon. Energisyys, tahdokkuus ja kiukku, jota he ilmaisevat saa minut ärtymään. Olisi luontaista joko poistua tilanteesta tai purkaa minussa heräävä ärtymys johonkin. Lapset näyttävät tuossa hetkessä joltain, joka on syypää kokemukseeni. Mitä enemmän pidätän kiukkuani, sitä huonompi oloni on ja sitä enemmän lapset tuntuvat ärsyttävän minua. Kun pystyn sallimaan itselleni sen, että olen ärtynyt ja jakamaan sen perheelleni, kokemukseni muuttuu. Usein löydän ärtymykseni taustalta jonkin muun syyn kuin lapset. Toisinaan huomaan, että kun annan itseni olla samalla tavalla tulinen kuin lapsi, minun onkin yhtäkkiä hyvä olla ja minullakin on paljon energiaa. En enää haluakaan torjua heitä vaan itseasiassa osallistua itsekin yhteiseen olemiseen. Avaimena on se, että sanon kyllä sille mitä koen.

Lähde mukaan ja opit kuinka tuot itsesi antamisen osaksi ihmissuhteita, työelämää ja arjen toimintaa.

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ LINKISTÄ

Anna ja ota vastaan -retriitin kampanjahinta on yhteensä 540€. Kampanjahinta on voimassa vain 15.12.2019 asti. Toimi nopeasti, sillä paikkoja retriitille on jäljellä enää 20/40.

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 320€. Majoituksen ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä Patruunantalossa. Retriitin osuuden voit maksaa kortti- ja verkkopankkimaksuilla, laskulla tai osamaksulla.

Retriitti järjestetään 19.-23.2.2020 Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä minulle osoitteeseen info@aarolof.fi.

Kuulostavatko seuraavat tilanteet tutuilta? Silloin Anna ja ota vastaan -retriitti sopii juuri sinulle...

 • Koet tyytymättömyyttä. Tyytymättömyys syntyy siitä, että emme suostu olemaan rehellinen siitä mitä koemme ja kunnioita sitä. Olemme jumissa koska pidätämme omia luontaisia voimavarojamme.
 • Tuntuu siltä, että jokin ei enää anna minulle sitä mitä kaipaan. Ensimmäinen askel on luoda kosketus itseemme ja siihen mitä koemme. Kun tunnistamme sen mitä kaipaamme, voimme olla siitä rehellisiä ja usein löytää tavan itse ottaa askel kohti sitä. Kun sen seurauksena saamme sen mitä kaipaamme, on parempi hetki katsoa käytännön tilanteita.
 • Onko elämäsi vailla selkeyttä, johon odotat selkiytymistä jostain? Odottaminen voi olla jumitila. On hyödyllistä opetella kysymään itseltä ÄÄNEEN kysymyksiä, joihin etsimme vastauksia. Kun vastaamme niihin ÄÄNEEN itsellemme rehellisesti, selkeys alkaa syntyä itsessämme.
 • Henkisyyteesi kuuluu se, että odotat vastausten tulevan jostain ulkopuolelta? Tärkein asia kaikessa henkisessä harjoituksessa on oppia luomaan keskusteluyhteys elämän tai luojamme kanssa. Eli antamaan itsemme hänelle sellaisena kuin olemme. Näin huomaamme tuon hengen vastaavan meille itsessämme.
 • Etkö osaa ratkaista jotain tilannetta elämässäsi? Usein jäämme jumiin siihen, että yritämme löytää ratkaisun. Toimivampaa on sanoa ääneen se, että emme tiedä ratkaisua ja lähteä konkreettisesti kokeilemaan sekä selvittämään. Asiat selkenevät kun annamme itsemme niille.
 • Koetko olevasi voimaton toisen edessä? Olemme voimattomia, uhreja ja altavastaajia juuri niin kauan kunnes annamme luontaisten voimavarojemme ja reaktioidemme täyttää meidät. Jokaisessa on voimaa, kun sallimme sen.
 • Koetko, ettei rajojasi kunnioiteta? Kun alamme itse kunnioittaa omia rajojamme, myös toiset alkavat kunnioittaa niitä. Jos emme salli sitä tulta itsessämme, joka selkeyttää meille omat rajamme, rikomme omat rajamme toistuvasti.
 • Koetko elämäsi, toisen ihmisen tai ympäristösi tylsäksi? Voimme kokea näin vain pitämällä itseämme etäällä siitä mitä koemme sisällämme. Kun sallimme itsemme olla kosketuksissa sisäisiin tapahtumiin ja reaktioihimme, voin luvata, että elämämme ei ole tylsää.
 • Koet, ettei sinua rakasteta. Avain on siinä, että opimme olemaan läsnä ja kiinnostuneita siitä mitä sisällämme tapahtuu. Rakastaminen on huomion antamista. Kun luomme tällaisen rakastavan suhteen itseemme, eli annamme itsemme itsellemme, alamme kokea olevamme rakastettuja.

Mitä opit retriitin aikana?

Retriitillä keskitymme ainoastaan yhteen asiaan. Miten antaa itsensä itselleen ja toisille, eli rakastaa. Työskentely perustuu joka hetki konkretiaan ja opit tuomaan antamisen ja vastaanottamisen paremmin osaksi ihmissuhteitasi, työelämääsi ja arkeasi. Luot uuden tai paremman suhteen itseesi. Lisäämme myös ymmärrystä ja hyväksyntää sille miksi on haastavaa antaa itsensä.

Etsitpä onnea, menestystä, terveyttä, ratkaisuja tai henkistä syvyyttä, kyky olla itsesi ja antaa itsesi on edellytys jokaiselle. Tämä retriitti on sitä varten.

Opimme retriitillä myös sen, että rakastamisessa meitä auttaa:

 • Ymmärrys siitä, että minä itse olen avain niihin asioihin, joihin koen kaipaavani muutosta. Kosketus siihen mitä minusta puuttuu tai mitä kaipaan on jo usein mullistava kokemus. Ulkoiset asiat muuttuvat usein helposti kun ensin katson sisään.
 • Se, että annamme toisillekin luvan olla sitä mitä he ovat. Kukaan ei ole velvoitettu mihinkään suhteessa meihin, vaan jokaisella on vapaa valinta. Kun annamme tämän vapauden niin toisille kuin itsellemmekin, ihmissuhteemme alkavat hengittää paremmin.
 • Luottaminen siihen, että se mitä on tässä ja nyt, mitä minussa tapahtuu ja mitä toisissa tapahtuu on täydellistä. Kun annan sille tilaa enkä yritä muuttaa tai välttää sitä, se paljastaa oman viisautensa. Avain on sanoa KYLLÄ.
 • Vastuunotto siitä mitä koemme tai emme koe. Siitä mitä elämässämme tapahtuu tai ei tapahdu. Kun katsomme ulospäin ja erehdymme luulemaan, että syy on siellä, annamme vastuun ja siten voimavaramme toisaalle.
 • Ymmärrys ja uskallus luottaa siihen, että meidän on tarkoitus kokea täyttymystä ja nauttia maailmasta. Tämä tapahtuu kuitenkin sen kautta, että annamme itsemme maailmalle. Siksi keskitymme tällä retriitillä vain yhteen asiaan: miten tämä käytännössä tehdään.

Miten opin rakastamaan? 3 askelta

Koen toisinaan merkityksettömyyttä. Mielessäni pyörii ajatuksia siitä, ettei minulla ole merkitystä tai mitään annettavaa. Elämäni ei mene minnekään. Saatan myös pohtia sitä miten elämäni voisi olla merkityksellistä tai eksyn katselemaan ihmisiä tai tv-ohjelmia, joissa toisten elämä näyttää olevan täynnä merkityksellisyyttä. Merkityksellisyys näyttää tuolloin olevan tavoitettavissa jonkin ulkoisen kautta ja toisaalta näen merkityksellisyyttä muilla tuolla ulkopuolellani.

Kun maltan harjoittaa läsnäoloa ja huomata ajatuksiltani ja ulospäinsuuntautumiseltani sen mitä koen, tässä tapauksessa tyhjyyden, jonka koen merkityksellisyyden puutteena, olen jo luonut kosketuksen itseeni. Tämä tyhjyyden kokemus on avain merkityksellisyyteen, koska se on se mitä minussa juuri nyt tapahtuu. Annan itseni itselleni olemalla rehellinen ja avoin sille, että koen juuri nyt tällaista tyhjyyttä.

Olisi luontaista pyrkiä välttämään tämä kokemus ja etsiä merkityksellisyyttä ulkoapäin tai huonommassa tapauksessa vain jäädä vangiksi mieleni tarinaan siitä, että en ole merkityksellinen. Kun kuitenkin sallin kokemuksen ja olen siitä utelias, alan usein kokea merkityksellisyyttä sisälläni sen kautta, että olen kosketuksissa itseni kanssa.

Tästä luontainen seuraava askel on usein se, että voin alkaa osallistua elämääni tuosta tilasta, jossa jo koen merkityksellisyyttä. Voin kenties kysyä itseltäni mikä minua inspiroisi tänään tai mihin haluan käyttää aikaani. Voin tehdä tietoisia valintoja siitä käsin, että koen jo merkityksellisyyttä sen sijaan, että toimintani olisi pyrkimystä välttää aiemmin kokemaani tyhjyyttä tai yritys täyttää tyhjiö väliaikaisesti.

Kun sitoudun harjoittamaan kuvaamaani yhteyden luomista itseeni ja tekemään yhä useammin tietoisia valintoja sen perusteella minkä koen merkitykselliseksi, mihin haluan antaa itsestäni tai mikä inspiroi minua, alan huomata ajan kanssa, että alan olla yhä useammin energisoitunut ja koen täyttymystä luonnostaan. Olen kosketuksissa sisäiseen täyteyteeni koska harjoitan läsnäoloa ja annan itseni itselleni. Näin elämäni myös ilmentää tuota täyttynyttä tilaa ja ohjautuu sen perusteella mihin haluan antaa itsestäni.

Aluksi olemme tilassa, jossa meillä ei ole sitä jotain ja etsimme sitä ulkoapäin. Voimme luoda tähän kontaktin ja luotuamme kontaktin itseemme voimme kysyä voimavaraantuneesta tilasta käsin mikä aidosti kiinnostaa meitä. Alamme täyttyä tämän seurauksena ja huomaamme, että itsemme antaminen niihin paikkoihin ja niille asioille, jotka inspiroivat, täyttää meitä entisestään. Tämä voi johtaa ajan kanssa siihen, että elämämme on luontaista antamista, eli rakastamista.

Toistuva itsemme antaminen sellaisena kuin todella olemme juuri nyt, alkaa muuttaa käsitystämme itsestämme olentona, joka tarvitsee täyttymyksensä ulkopuolelta. Iloisesti alamme myös huomata, että kun annamme itsemme, ympäristömme alkaa vastata meille siten, että se haluaa antaa meille itsestään.

Ensimmäinen askel on vajavuutensa ja ulkopäinpäin haluamisensa tunnistaminen. Sen rakastaminen mitä on.

Toinen askel on valita tietoisesti ne paikat, asiat ja ihmiset, joille itsestämme antaminen on antoisaa. Itsemme aktiivinen antaminen, eli rakastaminen.

Kolmas askel, joka voi tapahtua meille ajan kanssa, on se, että elämämme on luontaista itsemme antamista ja siten myös vastaanottamista. Alamme käyttäytyä luontaisesti kuten rakkaus koska koemme täyttymystä ja meillä on mistä antaa.

Miksi on haastavaa antaa itsensä?

Miten voisin antaa kun en saa itsekään sitä mitä kaipaan ja tarvitsen? Ensimmäinen ja voimakkain syy on se, että koemme ettei meillä ole sitä mitä tarvitsemme, haluamme ja kaipaamme. Näyttää järjettömältä ja väsyttävältä alkaa antaa itsestämme kun emme itsekään ole riittävissä määrin ravittuja. Olemme myös kokeilleet sitä, että annamme saadaksemme ja tiedämme kuinka kuluttavaa se on.

Huomiomme on siinä mitä meillä ei ole, mitä kaipaamme ja mitä meidän tarvitsee tehdä saadaksemme riittävissä määrin sen mitä tarvitsemme. Koska kukaan ei ole opettanut meille sitä miten annamme itsemme itsellemme, olemme jatkuvassa vajeessa.

Olemme yhä kypsymättömiä ja koemme maailman olevan vastuussa siitä, että saamme mitä kaipaamme. Kun olimme lapsia, kaikki tarvitsemamme tuli ulkopuoleltamme ja ennen kaikkea vanhemmiltamme. Elämme yhä tietämättämme tämän kypsymättömän käsityksen ohjaamana, että toiset ja maailma ovat huolehtimassa meistä ja meillä on oikeutus saada se mitä kaipaamme. Meidän on itse ryhdyttävä aikuiseksi tälle lapselle ja luotava suhde omiin tarpeisiimme, toiveisiimme ja kaipuuseemme. Näin voimme alkaa emootionaalisesti antaa itsellemme sen mitä kaipaamme ja suuntautua myös elämässämme sillä tavalla, että oma toimintamme tuottaa meille täyttymystä.

Emme ole aidosti kosketuksissa itsemme kanssa. Miten voisimme saada itseltämme, antaa itsestämme tai tietää minne haluamme antaa itsemme, jos emme tunne itseämme? Emme tunne itseämme ja siten emme voi antaa itseämme. Olemme liian kiireisiä askareissamme ja päämäärissämme, että pysyisimme kosketuksissa suurimman voimavaramme, itsemme, kanssa. Lisäksi pelkäämme asettaa itsemme alttiiksi elämälle ja toisille sillä saatamme joutua kokemaan niitä samoja kipeitä kokemuksia, joiden vuoksi olemme oppineet pitämään itseämme piilossa.

Maailma tuntuu palkitsevan sen, että annamme jotain muuta kuin sen mitä oikeastaan olemme. Toisinaan voi tuntua siltä, ettei maailmassa arvosteta sitä keitä oikeasti olemme vaan jokaisen kuuluisi näytellä jotain muuta. Parempaa tai sopivampaa versiota. Olemme vailla voimavaroja, koska yritämme niin kovasti olla jotain muuta. Usein niin kovasti, ettemme enää edes tiedä keitä olemme.

Emme tiedä sitä, että meidän ei tarvitse yrittää saadaksemme parhaita tuloksia. Parhaat tulokset syntyvät siitä, että olemme ja annamme itsemme sillä silloin toimimme omien luontaisten voimavarojemme kanssa.

Se, etten ole osannut antaa itseäni on ilmennyt elämässäni seuraavasti

 • En koe elämääni antoisaksi, kadehdin toisia ja syytän toisia tai olosuhteita siitä millaista elämäni on
 • Olen ahne ja yritän pitää kiinni hankkimistani asioista sen sijaan, että antaisin itsestäni ja näkisin kuinka hyvät asiat lisääntyvät elämässäni
 • Pidän kiinni asioista, jotka aiheuttavat pahaa oloa, koska koen niiden olevan edellytys selviytymiselleni ja turvalleni
 • Moni asia junnaa paikallaan ja toistaa itseään. Olen väsynyt ja koen olevani yksin
 • Olen väsynyt, kamppailen elämää vastaan ja koen, ettei minun tarpeisiini vastata
 • Koen valheellisuutta, koska yritän jotain sen sijaan, että olisin itseni
 • Koen, ettei minua arvosteta ja toisinaan muut eivät ota minua huomioon
 • Olen joskus vihainen toisille ja elämälle, vaikkakin vain jossain syvällä sisälläni
 • Pelkään turvallisuuteni puolesta ja yritän sen vuoksi vältellä monia asioita
 • Ihmissuhteeni eivät ole niin antoisia, kauniita ja aitoja kuin tiedän niiden voivan olla
 • Olen joskus kuin unessa - Ihmettelen: tätäkö elämä tosiaan on, mekaanista asioiden tekemistä
 • Arvostelen itseäni ja toisia, ihan kuin yrittäisin sillä jotenkin parantaa elämääni, vaikka huomaan sen toimivan toisinpäin
 • Yritän säännöllisesti keksiä jotain, joka tekisi elämästäni mielenkiintoisempaa
 • En koe menestyväni ja yritän keksiä mikä voisi olla oma juttuni tai se missä menestyisin

Itsemme antaminen vaikuttaa elämäämme seuraavilla tavoilla

 • Emme ole enää elämän armoilla, vaan meillä on avaimet tulla ravituksi, kokea täyttymystä ja vaikuttaa kaikkiin itseämme koskeviin asioihin
 • Ihmissuhteemme alkavat elää, muuttua ja tulla aidommiksi. Saatamme myös löytää uusia ihmissuhteita
 • Alamme kokea iloa, jännitystä, elämänmakua, saavutuksia, selkeytymistä ja täyttymystä
 • Projektit elämässämme alkavat liikkua ja edetä
 • Itsetuntemuksemme alkaa parantua huomattavasti. Itsemme antaminen tekee meidät alttiiksi itsellemme ja elämälle, tehden meistä kokoajan näkyvämpiä, vahvempia ja pehmeämpiä. Kun se on rehellistä, se on yksi voimakkain henkisen kasvun edesauttaja
 • Moni sellainen asia, jota olemme vältelleet tulee kohdattavaksi ja saamme viimein omaksua tämän asian osaksi itseämme tai antaa sen eheytyä
 • Meistä tulee läpinäkyvämpiä, autenttisempia ja välittömämpiä, jolloin lähellemme pääsee helpommin
 • Alamme tunnistaa oman paikkamme maailmassa ja saamme kokea kantavamme kortemme kekoon juuri meille tarkoitetulla tavalla
 • Kaikki se, millä on meille merkitystä alkaa kasvaa elämässämme koska ravitsemme sitä itsellämme. Se mikä ei oikeastaan ole meille merkityksellistä, jää luonnollisesti taaksemme

Anna ja ota vastaan -retriitin hinta?

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ LINKISTÄ

Anna ja ota vastaan -retriitin kampanjahinta on yhteensä 540€. Kampanjahinta on voimassa vain 15.12.2019 asti. Toimi nopeasti, sillä paikkoja retriitille on jäljellä enää 20/40.

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 320€. Majoituksen ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä Patruunantalossa. Retriitin osuuden voit maksaa kortti- ja verkkopankkimaksuilla, laskulla tai osamaksulla.

Retriitti järjestetään 19.-23.2.2020 Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä minulle osoitteeseen info@aarolof.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle tämä retriitti sopii?

Retriitti sopii itsetuntemuksesta kiinnostuneille ja tukee läsnäolon ja itsensä antamisen tuomista osaksi ihmissuhteita, työelämää ja arjen toimintaa.

Työskentely perustuu konkretiaan. Opettelemme antamaan itsemme ja lisäämme ymmärrystä ja hyväksyntää sille mikä tekee siitä haastavaa.

Etsitpä onnea, menestystä, terveyttä, ratkaisuja tai henkistä syvyyttä, kyky olla ja antaa itsesi on edellytys jokaiselle. Tämä retriitti on sitä varten.

Voiko maksaa laskulla tai osamaksulla?

Molemmat ovat mahdollisia. Löydät maksuvaihtoehdot kurssin varaamisen yhteydestä.

Ovatko kaikki harjoitukset pakollisia?

Mikään ei ole pakollista vaan vapaaehtoista. Olet itse vastuussa siitä miten otatte osaa ja ammennatte sisällöstä. Haluan painottaa sitä, että retriitti on sinua varten eikä toisinpäin. Ohjelma, sisältö ja harjoitukset on kuitenkin suunniteltu niin, että saat retriitistä mahdollisimman suuren hyödyn.

Onko täältä päin tulossa muita? Miten kimppakyyti/kyydit?

Osallistujia on ympäri Suomen vaikkakin iso osa tulee Etelä-Suomesta. Saat ilmottautuessasi linkin ryhmään, jossa voit sopia yhdessä matkustamisesta toisten kanssa. Sivuilla on myös ohjeet siitä, miten pääset näppärimmin paikalle julkisilla.

Millainen päivärytmi retriitillä on?

Aloitamme lempeällä ja herättelevällä aamuharjoituksella seitsemän aikaan aamulla, jonka jälkeen on aamiainen. Tämän jälkeen päivä etenee rennosti ruokailujen yhteydessä toteutuvien vapaiden tuokioiden ja ohjattujen yhteistapaamisten välillä.

Minkä ikäisiä osallistujat ovat?

25-65 välillä yleensä. Miehiä ja naisia. Suurin osa osallistujista on keski-ikäisiä. Monipuolinen kirjo Ihmisiä eri suunnilta Suomea.

Onko tässä jokin uskonto takana?

Aiheet, joita tutkimme ja harjoitukset, joita teemme ovat lähtöisin valmennusmenetelmistä, terapeuttisista suuntauksista, henkisistä perinteistä ja uskonnoista. Käytämme niitä hyödyksemme velvoittamatta mihinkään uskomuksiin.

Onko tämä luottamuksellista?

Kyllä. Sitoudumme yhdessä luottamuksellisuuteen ja kirjoitamme asiasta retriitin aluksi myös kirjallisen sopimuksen. Haluamme luoda luottamuksellisen tilan, jossa voitte rentoutua olemaan ja löytämään.

Onko tämä terapiaa?

Työskentely on vääjäämättä terapeuttista koska olemme tekemisissä ihmisyyteen liittyvien asioiden kanssa. Saat tilaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme kuitenkaan tee terapiaa eikä retriitti ole tarkoitettu niille, jotka kokevat ensisijaisesti tarvitsevansa terapiaa.

Millaiset nukkumisjärjestelyt ovat?

Majoitus tapahtuu oletuksena 2-4 hengen huoneissa. Ilmoittautumisen yhteydessä voit kertoa omista toiveistasi majoituksen, nukkumisen ja ruokailujen suhteen.

Retriittiin osallistuminen on minulle iso investointi. Onko mahdollista saada alennusta?

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti ja kertoa tilanteestasi. Olemme pyrkineet siihen, että retriittien hinnat olisivat vertailussa edullisemmasta päästä.

Sisältääkö retriitti henkilökohtaista työskentelyä Aaron kanssa?

Kyllä ja ei. Retriitti ei sisällä kahdenkeskistä aikaa, mutta työskentelen kanssasi halutessasi henk.koht. oppituokioiden yhteydessä sekä pienryhmissä. Ehdimme keskustella myös vapaiden tuokioiden keskellä.

Kuka on Aaro Löf?

Ehkä olen jo sinulle tuttu esimerkiksi kirjani tai Hidasta elämää-kirjoituksieni kautta.

Jos en ole vielä tuttu sinulle ja jos minulle jokin ammattinimike pitäisi antaa, niin olen henkinen valmentaja. Työni tarkoitus on auttaa (myös minua itseäni) ihmisiä ympärilläni tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä suunnaton rikkaus sen oppimismatkan takana on.

Olen vuosien aikana ehtinyt tekemään paljon muutakin, mutta tämä on kutsumukseni. Jos haluat tietää missä kaikessa olen ollut mukana, listasin niitä tähän alapuolelle.

Koulutuksia mitä olen käynyt vuosien varrella

  • Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
  • LCF -lifecoach (Valmentamo)
  • Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
  • Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
  • Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
  • Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
  • Working with people -training (www.workingwithpeopletrainings.com)
  • Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
  • Kristillisen mystiikan sekä suufilaisuuden oppilas

Työhistoriani

  • Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
  • Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
  • Raakaravintokouluttaja 2010-2012
  • Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 -->
  • Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
  • Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
  • Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen ja kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ja henkisten retriittien ohjaaja. Tämä työ jatkuu vielä tänäkin päivänä
  • Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.

Missä retriitti järjestetään?

Retriitti ja majoitus järjestetään idyllisessä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Anna ja ota vastaan -retriitin hinta?

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ LINKISTÄ

Anna ja ota vastaan -retriitin kampanjahinta on yhteensä 540€. Kampanjahinta on voimassa vain 15.12.2019 asti. Toimi nopeasti, sillä paikkoja retriitille on jäljellä enää 20/40.

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 320€. Majoituksen ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä Patruunantalossa. Retriitin osuuden voit maksaa kortti- ja verkkopankkimaksuilla, laskulla tai osamaksulla.

Retriitti järjestetään 19.-23.2.2020 Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä minulle osoitteeseen info@aarolof.fi.