Itsenäisyys -retriitti 5.6 - 9.6.2019

Opi olemaan ihmissuhteissa oma itsesi ja kulkemaan elämässä omaa polkuasi välittämättä liiaksi muiden mielipiteistä.

Varaa paikkasi pian, sillä paikkoja on jäljellä enää 4 (retriitille mahtuu 40 osallistujaa)

Valtaosa ihmisistä kulkee maailmassa toistaen tuttuja rooleja. Jos tarkkailet omaa toimintaasi, huomaat luottavasi mieleesi ja toistavasi ihmissuhteissasi tiettyjä malleja, jotka olet oppinut elämäsi varrella ja ennen kaikkea varhaisina vuosinasi.

Jos et saa asiaan tukea, elät tämän tutun minuuden elämää kenties loppuun saakka. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mikään elämässäsi ei muutu, koska elät reaktiossa.

Itsenäistyminen on pohjimmiltaan itsenäistymistä tuosta tutusta minuudesta. Se tarkoittaa sitä, että pystyt erottamaan tutut kaavamaisuudet oppiessasi olemaan läsnä, reagoinnin sijaan.

Kun olet läsnä, voit valita myös toisin kuin olet aikaisemmin valinnut.

Koska tuttu minuus syntyy vuorovaikutuksessa vanhempien kanssa, minuudesta itsenäistyminen pitää sisällään sen, että irtaannumme syvällä itsessämme myös isästä ja äidistä. Tämä on itsenäistymisen ja retriittimme psykologisen työn osuus.

Itsenäistyminen vaikuttaa elämääsi seuraavilla tavoilla

 • Alamme olla ihmissuhteissa aidosti itsemme ja löydämme ympärillemme ihmisiä, joiden kanssa oikeasti haluamme viettää aikaa ilman jatkuvaa turhautumista
 • Kuljemme omaa tietämme riippumatta ympäristöstä. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi uran vaihtamista tai sitä, että olet sukusi ensimmäinen akateeminen ihminen.
 • Koemme vapautta koska olemme vapaita kaavoista. Meidän ei ole pakko toimia niinkuin massat toimivat.
 • Toimintamme ja vuorovaikutuksemme perustuu spontaaniudelle, aitoudelle ja läsnäololle. Jokainen hetki on mahdollisuus johonkin uuteen saman vanhan kaavan toistamisen sijaan
 • Uskallamme olla persoonallisia ja antaa itsestämme enemmän. Elämästä tulee luovaa leikkiä jäykän draaman näyttelemisen sijaan.
 • Vapaudumme varhaisista rooleista ja vanhempiemme kanssa syntyneistä vuorovaikutusmalleista. Osa näistä vuorovaikutusmalleista on niin huonosti toimivia ja hyvinvointimme kannalta vaikeita, että kannattaa opetella uusi lähestymistapa totutun tilalle.

Kenelle retriitti sopii?

Retriitti sopii itsetuntemuksesta kiinnostuneille. Aihe tukee läsnäolon tuomista osaksi ihmissuhteita, työelämää ja arjen toimintaa.

Työskentely auttaa myös ihmissuhteisiin liittyvissä haasteissa sekä niiden pohjalla vaikuttavan isä- ja äiti suhteen ymmärtämisessä. Jos esimerkiksi tunnistat, että koet vetoa tietynlaisia ihmisiä kohtaan tai välttelet tietynlaisia ihmisiä, syy on todennäköisesti se, että elät edelleen varhaisia vuorovaikutus suhteitasi. Nyt sinulla on mahdollisuus vapautua tästä.

Etsitpä onnea, menestystä, terveyttä, ratkaisuja tai henkistä syvyyttä, kyky olla itsesi on edellytys jokaiselle. Tämä retriitti on sitä varten.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Retriitti järjestetään Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Retriitti alkaa 5.6.2019 kello 10.00 ja päättyy 9.6 kello 17.00. Hinta yhteensä 690€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 470€ ja majoituksen ja ruokailut (220€) sitten paikan päällä.

Kenelle retriitti ei sovi?

 • Työskentely vaatii sinulta halua tarkastella rehellisesti ja ymmärtää itseäsi. Tästä on hyvä olla tietoinen, mikäli osallistut.
 • Jos etsit "henkisiä kokemuksia" ja ne ovat sinulle itse tarkoitus, tämä retriitti ei ole sinua varten. Niitäkin voi tulla, mutta ne eivät ole itse tarkoitus
 • Joskus tietoisuuden kasvaminen sattuu, kun ymmärtää omasta elämästä ja toiminnasta jotain perinpohjaista. Mutta se sattuu vähemmän kuin toimimattoman kaavan ylläpitäminen
 • Jos henkisyys tarkoittaa sinulle sitä, että on jatkuvasti positiivista ja mukavaa, tämä retriitti ei ole sinua varten. Toki jokaisella retriitillä on ollut tätäkin, mutta kokemusten tunneskaala on laaja.
 • Kannattaa myös muistaa, että matka ei pääty tähän yhteen retriittiin. Jokainen retriitti antaa valtavasti, mutta sen jälkeen yleensä ymmärtää, että tässähän on vielä tekemistä. Aivan kuten kaiken muunkin treenaamisen kanssa, myös itsensä ymmärtämisessä ei tule katto vastaan kovin nopeasti.

Mikä näiden retriittien idea on?

Olet varmasti huomannut, että aina ei ole helppoa tuntea omia tunteitaan. Retriitit auttavat tässä. Saatat tunnistaa myös sen, että sinussa on olemassa kapasiteettia, johon et kuitenkaan oikein saa yhteyttä.

On kuin joku rajoittaisi sinua. Retriiteillä me katsotaan mitä nämä rajoittimet on ja miksi meillä on sellaisia, jotta saadaan kosketus noihin voimavaroihin, joiden niiden takana on lukittuna.

Iso osa ihmisistä on hyviä pyrkimään johonkin ja meillä on jo monia hyödyllisiä taitoja. Taito, jota retriitit kasvattavat ja joka on puutteellinen kasvatuksessamme on läsnäolon taito. Opettelemme pysymään lähellä itseämme, kohtaamaan omat kokemuksemme ja tunteemme sekä ammentamaan siitä mitä olemme sen sijaan, että eri keinoin joutuisimme välttelemään sitä.

Pysymme siinä mitä on, jotta voimme lopulta mennä sinne mihin haluamamme mennä.

Käsittelemme erilaisin työskentelytavoin myös menneisyyteemme, kehitykseemme ja varhaisiin vuorovaikutussuhteisiin liittyviä ilmiöitä itsessämme, koska ne ovat minuutemme perusta ja itsenäinen, vapaa sekä oman näköinen ja tuntuinen elämä edellyttää ratkaisemattomien asioiden loppuunsaattamista sekä omaksuttujen selviytymisstrategioidemme tunnistamista.

Antaa paikka, jossa tulla kohdatuksi ja kuulluksi. Kun meillä on paikka, josta ammentaa täysin itsellemme, pystymme antamaan arjessamme paremmin toisille. Ennen vanhaan tiedettiin hyvin, että ihmiselle tekee hyvää säännöllisesti saada aikaa vastaanottaa ja olla itsensä kanssa. Muu elämä toimii tuolloin paremmin.

Hiljentyä kuuntelemaan. Monelle sillä ei ole arjessa tarpeeksi aikaa. Kun otamme sille aikaa, löydämme selkeyttä ja näemme ratkaisuja arki elämämme tilanteisiin.
Pohjimmiltaan päämäärä on tulla kokonaiseksi ihmiseksi. Eli ihmiseksi, joka tietää ja tuntee sen kuka hän on. Mikään hänessä tai toisissa ei pelota häntä tai tunnu vieraalta, koska se on hänelle jo tuttua itsessään.

Kokonainen ihminen liikkuu maailmassa vapaana, itsenäisenä ja välittömässä yhteydessä kaikkeen ympärillään. Hän on lähellä itseään ja sen vuoksi myös lähellä kaikkia muita.

Retriittien tavoite on opettaa osallistuja keskustelemaan itsensä kanssa tavalla, joka mahdollistaa ajan kanssa sen, että hän ei enää koskaan koe olevansa yksin, etäällä itsestään, vailla jotain tai epäselvä siitä mihin hänen on elämässään kuljettava.

Hetkestä, jossa voimme riisua maskit ja roolit ja tulla ravituksi syvältä sisältämme. Ei tarvitse aina olla jotain, antaa jotain tai pitää yllä jotain vaikutelmaa vaan sallia kaiken tuon hetkeksi pudota alas ja tulla nähdyksi. Olla vain.

Saada vahvistusta niille asioille itsessämme, joita pidämme salassa emmekä uskalla näyttää. Toiveille, kapasiteeteille, unelmille ja viisaudellemme.

Joskus olemme tienhaarassa mutta emme uskalla myöntää itsellemme sitä. Retriitti tarjoaa tuen avautua katsomaan missä todella menet. Sinulla on ympärilläsi turvaverkko kun uskallat katsoa. Tosiasiahan on, että se tuntuu siltä kuin astuisi tuntemattomaan eikä tiedä mitä siellä on vastassa.

Antaa tilaisuus purkaa niitä emotionaalisia tarpeita, stressiä ja arjessa vaille huomiota jääneitä asioita itsessä, jotka painavat sisällä sekä alkavat heikentää ajan kanssa elämänlaatuamme sekä viedä voimavaroja.

Tarjota osallistujille heidän niin halutessaan verkosto, jossa tulla jatkossakin ravituksia, kuulluksi ja kohdatuksi.

Tarjota mahdollisuus harjoittaa henkisyyttä vailla uskontoja tai vaatimuksia johonkin uskomisesta. Se mitä henkinen etsijä etsii voi löytyä vain hänen sisältään.
Mahdollisuus tutustua sinuun, oppia luottamaan sinuun ja tulla oman elämäsi auktoriteetiksi.

Auttaa luomaan yhteys siihen kadotettuun itseen, joka on jäänyt opittujen roolien ja selviytymisstrategioiden taakse.

Kasvaa viimein lapsesta aikuiseksi. Olet kenties huomannut, että iso osa ihmisistä edelleen aikuisina käyttäytyy kuin lapsi, kokien maailman ja toisten olevan vastuussa hänestä ja velvoitettuja antamaan hänelle sen mitä hän tarvitsee. Ne, jotka kasvavat oikeasti aikuisiksi luopuvat tästä lapsen asemasta ja oikeudesta, ottaen elämästään viimein vastuun. Tästä syntyy mahdollisuutemme kokea viimein täyttymystä ja onnea, kun ymmärrämme sen olevan omasta valinnastamme kiinni.

Saada kosketus elinvoimaan, iloon, herkkyyteen, omaan tahtoon ja voimaan. Kuten myös ymmärtää miksi olemme sulkeneet ne itsestämme. Näiden pois sulkemiseen liittyen taustojen ymmärrys on kriittinen asia, koska haluamme tuoda löytämämme voimavarat pysyväksi osaksi elämäämme.

Tulla tietoiseksi lämpimässä ja hyväksyvässä ympäristössä niistä asioista itsessämme, jotka sabotoivat työtämme ja ihmissuhteitamme.

Tarkoitus on tarjota ihmiselle vertaisryhmä, joka koostuu ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneet aidosti itsestään ja siten myös siitä kuka sinä todella olet.

Miksi retriitti kestää 5 päivää?

10 päivää tai kuukausi olisi monelle liian pitkä aika tulla itsensä äärelle. 2 päivää taas ei riitä siihen, että saamme haluamamme muutoksen toteutettua elämässämme. Meidän täytyy viettää tarpeeksi pitkä aika itsemme lähellä, jotta emme kadota löytämäämme ja ymmärrämme ne ilmiöt, joiden myötä olemme aiemmin kadottaneet sen. 5 päivää on riittävä aika sille, että saat mukaasi jotain pysyvää.

Stressin laukeaminen ja hermoston rentoutuminen vie aikansa. Pari ensimmäistä päivää on tätä rentoutumista. Sen jälkeen alat vastaanottaa ja löytää uutta itsestäsi. Viimeisenä päivänä taas alamme jo valmistautua arkeen. Kun meillä on 5 päivää, saapumisen ja poistumisen välissä on tarpeeksi tilaa.

Kyseessä ei ole pidetään hetki kivaa ja palataan sitten samaan vanhaan arkeen vaan tarkoitus on todella ammentaa jotain syvää ja pysyvää.

5 päivää antaa aidosti kokemuksen siitä, että olet saanut rentoutua.
Tutustuaksesi itseesi sinun täytyy saada viettää aikaa itsesi kanssa.
Jotta voit nähdä, että todellinen elämäsi on jotain muuta kuin se draama, jossa usein vietämme aikaamme, tarvitset etäisyyttä omaan tarinaasi.

Siksi lähdemme hetkeksi pois siitä ympäristöstä missä arkemme vietämme, jotta saamme lisää tilaa.

Millaista työskentely on retriiteillä?

Teemme säännöllisesti kehollisia harjoituksia, jotta pysymme energisinä ja parannamme kykyämme olla kehollisesti läsnä. Esimerkiksi jooga, hengitysharjoitukset, laulaminen ja vapautunut liike. Harjoitukset eivät ole vaikeita eivätkä edellytä aiempaa kokemusta.

Kaikkeen saa ohjeet.

Käymme aina yhden selkeän opetuskokonaisuuden läpi kerrallaan ja saat tutkia opetetun asian merkitystä ja ilmentymiä omassa elämässäsi. Näin oppiminen ei koskaan ole ulkoakäsin tapahtuvaa vaan omakohtaiseen ymmärtämiseen ja kokemiseen pohjautuvaa.

Harjoitamme läsnäoloa ja syvennämme sitä erilaisin harjoituksin. Osa niistä on meditatiivisia.

Teemme terapeuttisia harjoituksia silloin kun se on käsiteltävän aiheen kannalta hyödyllistä.

Saat jakaa itsestäsi ja tulla kuulluksi siinä määrin kuin itse valitset juuri sillä hetkellä.

Harjoituksia tehdään ryhmissä, pareittain ja itsenäisesti. Kenenkään ei ole pakko jakaa sen enempää kuin omat voimavarat sallivat. Sinua ei ajeta nurkkaan ja pakoteta avautumaan vaan saat tehdä kaiken lempeässä hengessä ja omassa tahdissasi.

Saat selkeitä ohjeita siihen miten viedä työskentely myös arkeesi.

Opit taidon, jota kutsumme kuulluksi tulemisen taidoksi.

Mitä voin odottaa osallistuessani retriitille?

Minkä ikäisiä osallistujat ovat?

25-65 välillä yleensä. Miehiä ja naisia. Suurin osa osallistujista on keski-ikäisiä. Monipuolinen kirjo Ihmisiä eri suunnilta Suomea.

Voiko maksaa laskulla tai osamaksulla?

Molemmat ovat mahdollisia. Löydät maksuvaihtoehdot kurssin varaamisen yhteydestä.

Pitääkö minulla olla aikaisempaa kokemusta, että voin osallistua?

Et tarvitse aiempaa kokemusta tai mitään erityisiä taitoja. Riittää, että olet kiinnostunut itsestäsi. Saat selkeät ohjeet ja opastusta jokaiseen osaan retriittiä. Opit tehdessä muiden kanssa.

Ovatko kaikki harjoitukset pakollisia?

Mikään ei ole pakollista vaan vapaaehtoista. Olet itse vastuussa siitä miten otat osaa ja ammennat itsellesi. Haluan painottaa sitä, että retriitti on sinua varten, et sinä retriittiä varten. Ohjelma, sisältö ja harjoitukset on kuitenkin suunniteltu niin, että saisit retriitistä mahdollisimman suuren hyödyn.

Onko täältä päin tulossa muita? Miten kimppakyyti/kyydit?

Osallistujia on ympäri Suomen vaikkakin iso osa tulee Etelä-Suomesta. Saat ilmottautuessasi linkin ryhmään, jossa voit sopia yhdessä matkustamisesta toisten kanssa. Sivuilla on myös ohjeet siitä, miten pääset näppärimmin paikalle julkisilla.

Entä jos 5 päivää on minulle liikaa?

Kehoitan aina huolehtimaan omasta jaksamisesta ja osallistumaan omia voimavaroja kunnioittaen. Olet tervetullut mukaan sellaisena kuin olet. Toivomme, että oletuksena pyrkisimme tekemään yhdessä 5 päivän mittaisen matkan mutta jos lasi on täynnä ennen sitä, on lähdettävä kotiin sulattelemaan 🙂

Millaiset nukkumisjärjestelyt ovat?

Majoitumme oletuksena 2-4 hengen huoneissa miehet miesten ja naiset naisten kesken. Pariskunnille pyritään niin toivottaessa järjestämään oma huone ja yksin majoittuville myös, kuitenkin lisähintaan. Ilmottautumisen yhteydessä voit kertoa omista toiveistasi majoituksen, nukkumisen ja ruokailujen suhteen.

Millainen päivärytmi retriitillä on?

Aloitamme aamuharjoituksella, jonka jälkeen on aamiainen. Pienen tauon jälkeen siirrymme ensimmäisen oppituokion ääreen ja sen jälkeen on luvassa lounas.

Lounaan jäkeen on tilaa levätä ja osana päivistä siirrymme sen jälkeen joko oppituokion tai pienryhmätyöskentelyn pariin. Niinä päivinä kun pienryhmät työskentelevät, toisilla on vapaata vuoropäivin.

Tämän jälkeen, kuuden aikoihin on luvassa illallinen ja tauko. Sen jälkeen on vielä luvassa päivän viimeinen oppituokio, jonka jälkeen siirrymme yhdessäolon, rauhoittumisen ja levon pariin.

Retriittiin osallistuminen on minulle iso investointi. Onko mahdollista saada alennusta?

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti ja kertoa tilanteestasi. Alennukset ovat harvinaisia ja pieniä silloinkin. Työskentelymme edellyttää voimavaroja ja matala kapasiteetti omaan elämänhallintaan on usein merkki voimavarojen vähyydestä. Silloin jokin muu työskentely voi olla sopivampaa.

Retriittiin osallistuminen on minulle iso investointi. Onko mahdollista saada alennusta?

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti ja kertoa tilanteestasi. Alennukset ovat harvinaisia ja pieniä silloinkin. Työskentelymme edellyttää voimavaroja ja matala kapasiteetti omaan elämänhallintaan on usein merkki voimavarojen vähyydestä. Silloin jokin muu työskentely voi olla sopivampaa.

Onko tässä jokin uskonto takana?

Aiheet, joita tutkimme ja harjoitukset, joita teemme ovat lähtöisin valmennusmenetelmistä, terapia suuntauksista, henkisistä perinteistä ja uskonnoista. Käytämme niitä rakentamatta kuitenkaan uutta uskomusjärjestelmää. Haluamme tuntea enemmän itsestämme, emme oppia jälleen kerran jotain ulkokultaista. Tässä nämä eri menetelmät voivat auttaa meitä.

Onko tämä luottamuksellista?

Kyllä. Sitoudumme yhdessä luottamuksellisuuteen ja kirjoitamme asiasta retriitin aluksi myös kirjallisen sopimuksen. Haluamme luoda luottamuksellisen tilan, jossa voit rentoutua olemaan ja löytämään.

Tuleeko tämä sama retriitti uudelleen?

En voi varmuudella luvata sitä. Jos tulee, se tapahtuu aikaisintaa vuosien päästä. En osaa ennustaa sitä mihin oma tieni vie ammatillisesti ja ihmisenä, vaikka haluankin nähdä retriitit mahdollisuutena syvemmälle ja pidemmälle muutokselle. Vastaavaa opetusta ei Suomesta tällaisena toistaiseksi saa eikä samoja oppikokonaisuuksia opiskelleita ihmisiä ole toistaiseksi muita, joten resurssit retriittien toistamiseen ovat toistaiseksi minun varassani.

Haluaisin tulla mutta pelkään, etten saa ystävää tueksi mukaan.

Ymmärrän, että ystävän mukaan saaminen olisi mukava ja turvaa tuova elementti. Ryhmämme on kuitenkin erittäin välitön ja lämmin, joten huomaat kyllä pian löytäneesi ystäviä retriitiltä, kenties jopa pitkäaikaisia sellaisia. Olet myös ottamassa askelta tutustuaksesi itseesi, joten ole rohkea ja luota itseesi. Sinusta löytyy kyllä se tuki, jota kaipaat.

Olen jo pitkään tehnyt itsetutkiskelua. Voinko saada tästä jotain?

Retriiteille tulee aina myös uusia pitkän linjan tutkiskelijoita ja poikkeuksetta he huomaavat saavansa mukaansa sellaisia elementtejä, jotka tukevat jo opittua. Rehellisyyden nimissä tällä matkalla olemme aina aloittelijoita.

Mitä avoimempia olemme sille, että olemme oppimassa ja löytämässä kokoajan uutta emmekä tule valmiiksi, sitä enemmän iloa, onnea, voimaa, rakkautta, menestystä ja seikkailua voimme löytää. Jos sinulla on jo vankka pohja, hienoa. Silloin sinulla on kapasiteetti ammentaa tästä erityisen paljon koska mitä enemmän voit itsestäsi retriitillä antaa, sitä enemmän saat. Retriitti ei ole kilpailu siitä kuka on edistynein. Olemme kaikki tekemässä omaa ainutlaatuista matkaamme ja sitä retriitin on tarkoitus tukea.

Onko hyötyä tulla vain yhdelle retriitille?

Yksittäinen retriitti on kun tulisit paikalle ja laittaisit itsesi hetkeksi kiinni laturiin. Saat ammentaa ja oppia. Suosittelen osallistumista vaikka et tietäisi jatkosta. Haluan kuitenkin myös kutsua sinut osallistumaan jatkossakin, jotta saisit kokea mitä voit sisältäsi löytää ja miten elämäsi voi muuttua rikkaammaksi ja rikkaammaksi. Valinta on kuitenkin sinun ja olet tervetullut riippumatta siitä kuinka usein käyt.

Sisältääkö retriitti henkilökohtaista työskentelyä Aaron kanssa?

Kyllä ja ei. Retriitti ei sisällä kahdenkeskistä aikaa mutta työskentelen kanssasi henk.koht. sekä pienryhmissä että oppituokioiden yhteydessä. Sinulla on lukuisia tilaisuuksia työskennellä sekä minun että muiden osallistujien kanssa ja tukemana.

Onko tämä terapiaa?

Työskentely on vääjäämättä terapeuttista koska olemme läsnäolevasti paikalla itsellemme. Käsittelemme myös monia yhteisiä persoonallisuuteemme liittyviä haasteita ja piirteitä. Saat tilaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme kuitenkaan tee terapiaa eikä työskentely sovi mielenterveyspalvelujen tarpeessa olevalle henkilölle. Autan sinua itsetuntemuksesi ja tutkimuksesi kanssa mutta voimavarat, kiinnostus ja työpanos täytyy löytyä ensin sinulta.

Mitä voin odottaa osallistuessani retriitille?

Lähes poikkeuksetta uusi osallistuja toteaa ennen retriitin loppua, että hän oli kuvitellut tietävänsä mitä itsensä tutkiminen on mutta hän on tajunnut ihan uudella tavalla mitä se voi olla tämän retriitin aikana.

Voit odottaa yllättyväsi siitä kuinka välitöntä, avointa ja inhimillistä oleminen retriitillä on. Kenties ajattelet, että tällainen perheen ja kodin kuuluisi olla.

Ymmärrät pian, että kyse ei olekaan sinun korjaamisesta tai parantamisesta, vaan siitä, että saat viimein vain olla ja alat oppia siitä kuka olet kaiken tekemisesi alla.

Välillä sinulla voi olla epämukava olo kun alat tunnistaa itsessäsi jotain, jota vielä hieman vastustat. Usein tällaisen vielä hieman tiedostamattoman asian heijastaa toisiin ja ulos, jolloin saatat hetkellisesti kokea halua poistua paikalta. Kun jaat tämän reaktiosi, pääset jälleen lähemmäs itseäsi, tulet hyväksytyksi sen kanssa mitä sinussa tapahtuu ja rentoudut jälleen syvemmin.

Antoisia kohtaamisia, jotka saattavat jäädä muistoihisi merkittävinä hetkinä elämässäsi. Ystävystymistä.

Oivalluksia siitä, miten hassusti olet ajatellut, tuntenut ja toiminut jonkin asian suhteen.
Syventyvän ymmärryksen siitä, että elämä ilman kosketusta itseesi ei voi koskaan antaa sitä mitä kaipaat ja toisaalta myös haluat antaa maailmalle.

Inspiraatiota toimia uudella tavalla työelämässäsi, ihmissuhteissasi ja päämääriesi suhteen.

Huomaat, että retriitti tai ohjaaja eivät anna sinulle ulkopuoleltasi mitään, vaan kutsuvat mukaan ja tarjoavat mahdollisuuden työskentelyyn. Kun astut itse esiin, huomaat uudella tavalla tajuavasi sen, että kaikki on sinussa. Alat haluta nähdä vaivaa antaaksesi energiaa ja huomiota myös sille mitä on sisälläsi sen sijaan, että keskittyisit vain toisiin, ulkoiseen elämään ja päämääriisi.

Kuka on Aaro Löf?

Ehkä olen jo sinulle tuttu esimerkiksi kirjani tai Hidasta elämää-kirjoituksieni kautta.

Jos en ole vielä tuttu sinulle ja jos minulle jokin ammattinimike pitäisi antaa, niin olen henkinen valmentaja. Työni tarkoitus on auttaa (myös minua itseäni) ja muita ihmisiä ympärilläni, tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä suunnaton rikkaus sen oppimismatkan takana on.

Olen vuosien aikana ehtinyt tekemään paljon muutakin, mutta tämä on kutsumukseni. Jos haluat tietää missä kaikessa olen ollut mukana, listasin niitä tähän alapuolelle.

Koulutuksia mitä olen käynyt vuosien varrella

  • Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
  • LCF -lifecoach (Valmentamo)
  • Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
  • Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
  • Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
  • Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
  • Working with people -training (www.workingwithpeopletrainings.com)
  • Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
  • Kristillisen mystiikan sekä suufilaisuuden oppilas

Työhistoriani

  • Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
  • Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
  • Raakaravintokouluttaja 2010-2012
  • Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 -->
  • Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
  • Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
  • Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen ja kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ja henkisten retriittien ohjaaja. Tämä työ jatkuu vielä tänäkin päivänä
  • Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.

Retriitin hinta?

Retriitin hinta on yhteensä 690€. Hinta on voimassa 31.5 asti jonka jälkeen se nousee 790€.

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 470€ ja majoituksen ja ruokailut (220€) sitten paikan päällä Patruunantalossa ja siihen kannattaa varautua.

Retriitti järjestetään Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Retriitti alkaa 5.6.2019 kello 10.00 ja päättyy 9.6 kello 17.00.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Jos sinulla on kysyttäävää retriitistä laita viestiä minulle osoitteeseen info@aarolof.fi ja palaan asiaan mahdollisimman pian.