fbpx

KASVU RETRIITTI

KASVURETRIITTI 17.7.-21.7.2024

Kiitos mielenkiinnostasi retriittiä kohtaan. Kerromme alla tiiviisti siitä, mistä retriiteissä on kyse, mitä ne voivat sinulle antaa ja kenelle ne sopivat.

MISTÄ RETRIITISSÄ ON KYSE?

Heinäkuun retriitin aiheena on sielu. Se, minkä äärelle saavumme, kun harjoitamme läsnäoloa. Sen, jota sanotaan Jumalan kuvaksi. Se, joka tunnistaa todellisen luontonsa tietoisuuden avartuessa.

Jokainen meistä tietää, että on olemassa ihmisiä, jotka tuntuvat sielukkaammilta kuin toiset. Se johtuu siitä, että sielulle ja sen todelliselle luonnolle on tässä ihmisessä enemmän tilaa, siinä missä ne toisessa asuvat enemmänkin valjastamattomana potentiaalina.

Edellisen retriittimme aihe oli Elämän Pyhä Leikki/Peli. Sielu on tämän pelin pelaaja. Se, joka tanssii elämän kanssa. Se, joka voi herätä ja alkaa osallistumaan leikkiin tietoisesti, kehittyen ja löytäen yhä enemmän itsestään.

Sielu ei ole mitä tahansa ajattelemmekin sen olevan. Se on sana, jolla viitataan hyvin konkreettiseen ja todelliseen asiaan. Siihen yksittäiseen tietoisuuteen, joka sinä olet. Aivan kuten voit tunnistaa, että on olemassa keho, voit tunnistaa, että on olemassa sielu.

Retriitin opetus on konkreettista ja jokapäiväiseen elämäämme liittyvää. Se sopii ihmiselle, joka on aidosti kiinnostunut tuntemaan itsensä ja elämän paremmin. Se taas ei sovi hänelle, joka mieluummin kerää tietoa, kuin kokemuksellisesti löytää asioita itsestään.

Emme etsi retriiteille ehdoin tahdoin uusia osallistujia, mutta toivotamme tähän varsin tavallisten henkisten ystävien joukkoon mukaan sen ihmisen, jonka totuus kutsuu mukaamme tälle tielle. Tai siihen tutustumaan.

MITÄ RETRIITTI VOI ANTAA?

Retriittien perimmäinen tarkoitus on tarjota sinulle mahdollisuus oppia tuntemaan todellinen itsesi. Tämä itse on monelle meistä kuitenkin aluksi abstrakti asia. Siksi kerromme myös niistä nopeammin avautuvista ja helpommin ymmärrettävistä hyödyistä, joita työskentelyllä on.

Yksi isoimmista hyödyistä syntyy sen kautta, että alat nähdä minäsi selkeämmin. Sen mitä ajattelet itsestäsi ja toisista. Sen miten koet itsesi ja toiset. Sen miten toimit ja mistä toimintasi kumpuaa. Kun silmäsi avautuvat sille mitä et aiemmin nähnyt, alat nähdä uusia mahdollisuuksia elämässäsi ja ymmärtää elämääsi. Ihmissuhteitasi, työtäsi, menneisyyttäsi, uskomuksiasi. Sinulla on paljon suurempi vaikutus asioihin kuin uskot.

Menneisyyden kokemukset ja niihin liittyvä kipu ovat asia, jota moni ihminen kantaa mukanaan enemmän kuin ymmärrämmekään. Se, että työskentelet näiden kokemusten parissa ja avaat solmuja, jotka ovat minuutesi ytimessä, vapauttaa sinua tavalla, jota et osaa nähdä etukäteen. Tiettyjen asioiden välttely ja samalla pyrkiminen johonkin suuntaan alkaa hellittää otettaan sinusta ja huomaat miten sinun on helpompi vai olla. Solmut pitävät sisällään ison määrän energiaa, joka vapautuu käyttöösi.

Kasvava ymmärrys minuudestasi avaa sinulle sitä kuinka mekaanisesti elämämme yleisesti tapahtuu. Mekaanisuudesta tietoiseen elämiseen astuminen on pitkä ja antoisa polku. Saat mahdollisuuden alkaa integroimaan tätä tietoisuutta osaksi elämääsi ja huomaat myös, että se on ainoa tapa tuoda retriittien työskentely rikastuttamaan jokapäiväistä elämääsi.

Historian muodostamat ja elämämme vahvistamat käsitykset itsestämme tietynlaisena vaikuttavat meihin enemmän kuin ymmärrämme. Ne suojelevat meitä ja antavat meille identiteetin mutta ne myös varastavat energiaamme ja tietoisuuttamme. Kun alat nähdä sen millä tavoin käsityksesi käsitykset estävät sinua kokemasta iloa, voimaa, eläväisyyttä, viisautta, täyttymystä ja kauneutta, elämäsi alkaa rikastua ja avartua uudella tavalla.

Kaikki tapaamamme ihmiset kokevat sisällään jonkinlaisia tyhjiöitä, vaikka emme kaikki niistä puhukaan. Tunnemme nämä tyhjiöt esimerkiksi yksinäisyytenä, riittämättömyytenä, voimattomuutena, viallisuutena, epävarmuutena, arvottomuutena, tietämättömyytenä tai epämääräisenä vajavuutena. Yksi työmme hyödyistä on se, että tavoitamme luontaiset voimavaramme ja meidän on helpompi lähestyä tyhjiöitä. Sen myötä alamme pienin askelin täyttyä sisältä käsin ja näin tyhjiöiden täyttäminen ja niiden pakeneminen menettää otteen elämästämme.

KASVURETRIITTIEN tarkoitus on auttaa sinua astumaan vapauteen ja palauttamaan luontaiset voimavarasi sinulle. Sellaiset kuten vahvuus, rento itsevarmuus ja sisäinen tuki. Ilo, voima, myötätunto ja perus luottamus.

Retriitin kokonaishinta on 690€ paikan päällä, sisältäen täyshoidon viidelle päivälle. Tai vaihtoehtoisesti 420€ etänä. HUOM! Paikkoja on rajallinen määrä.

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain opetuksen osuuden 420€. Majoitus ja ruokailut (270€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Knipnäsin Hyvän Olon Keskuksessa, osoitteessa Linnunlaulu 1, 10650 Raasepori. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 17.7.2024 kello 10.00 ja päättyy 21.7.2024 kello 17.00.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi

RETRIITIN AIHE

Heinäkuun retriitti on erityinen opetussuunnitelmassamme. Yleensä käsittelemme jotain yksittäistä sieluumme tai sen todelliseen olemukseen liittyvää osiota, sekä tähän osioon liittyviä psykologisia ilmiöitä meissä. 

Tällä kertaa keskitymme keskitymme katsomaan kuka ja mikä on se, jonka todellista luontoa lähestymme retriittiemme kautta. Se, joka muuttuu ja kehittyy elämän ja työskentelymme tuloksena.

Retriitin sisällön tarkoitus on opastaa ja tukea meitä niin jokapäiväisessä elämässämme, kuin henkisessä harjoituksessamme.

MITÄ OSALLISTUJAT KERTOVAT RETRIITISTÄ?

"Harun osaa tuoda lempeästi ja rehellisen suorasti näkyväksi kaiken onnelliseen ja vastuulliseen elämään tarvittavan. Kun kaikki sinussa saa olla, voit rentoutua ja aloittaa tutkimusmatkasi.

Omalle matkalleni olen saanut arvokkaita työkaluja ja mikä tärkeintä, Harun esimerkin kautta luvan katsoa ja kuulla itseäni rehellisesti ja rakkaudellisesti. En voi verrata työskentelyä Harun kanssa mihinkään aiempiin käymiini koulutuksiin, en edes psykoterapiakoulutukseeni, sillä niistä on aina puuttunut jotain.

Harun tavassa olla ja työskennellä se ei onneksi puutu, vaan on vahvasti läsnä: kyky ymmärtää ihmistä niin kokonaisvaltaisesti, että et kerta kaikkiaan halua enää jatkaa elämääsi kulkien unessa, vailla todellista tarkoitusta ja vapautta."
Johanna, psykologi & psykoterapeutti
”Ennen retriittejä suoritin elämää. Retriittien myötä olen saanut työkaluja ja löytänyt itsestäni resursseja joiden avulla olen uskaltanut pysähtyä itseni ja oman kokemuksen äärelle. Rohkeutta kohdata sellaisia asioita ja kokemuksia jotka olen aikaisemmin sivuttanut. Sen myötä elämästä on tullut värikkäämpää, tunteikkaampaa ja läsnäolevampaa. Elämää, joka tuntuu elämältä.”
Osallistuja
”Olen saanut retriiteillä kokemuksia, jotka ovat suoraan vaikuttaneet vuorovaikutustilanteisiin erilaisten ihmisten kanssa. Koen että monet toimintamallini ovat tulleet "tilavammaksi" tai jopa kokonaan kadonneet. Tilasta käsin on helpompi tarkkailla toimintaani ja pysyä läsnä sille mitä tapahtuu.”
Osallistuja

MITÄ RETRIITEILLÄ TEHDÄÄN?

Retriitit muodostuvat kolmesta kokonaisuudesta. Ensimmäinen niistä koostuu tiedollisista opetuksista ja opetusten aiheiden konkretisoinnista erilaisin harjoituksin. Toinen kokonaisuus on terapeuttinen työskentely, jota teemme opettajan kanssa erilaisissa kokoonpanoissa. Kolmas kokonaisuus muodostuu erilaisista kehollisista ja läsnäoloa syventävistä harjoitteista.

Aloitamme päivät tyypillisesti hiljentymisellä. Tyypillinen päivä sisältää kolme ruokailua. Opetus sessioita on yleensä kaksi ja sen lisäksi osalla osallistujista on kunakin päivänä henkilökohtaisempaa työskentelyä opettajan ja pienen ryhmän kanssa. Parina päivänä on myös mahdollisuus saunoa. Vapaata aikaa on myös sisällön sulattelulle sekä lepäämiselle. Löydät esimerkin ohjelmasta sivun alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä.

KENELLE RETRIITTI SOPII JA EI SOVI?

Retriitti sopii jokaiselle itseensä tutustumisesta, aidosta voimaantumisesta ja ihmisenä kasvamisesta kiinnostuneelle ihmiselle, jolla on riittävät voimavarat tavallisesta arjesta selviämiseen. Työskentelymme antaa paljon mutta edellyttää meiltä myös voimia osallistua.

Työskentelyssä ei ole kyse terapiasta eikä se sovellu mielenterveyspalveluita tarvitsevalle henkilölle tai muutoin vähäiset voimavarat omaavalle. Työskentelymme sisältää paljon läsnäolevaa vuorovaikutusta, joten otathan tämän huomioon.

Parhaillaan työskentely on silloin kun sinä aidosti haluat ottaa askeleita ja olet valmis oppimaan sekä näkemään vaivaa. Opettaja, opetus, retriitti sekä muut osallistujat ovat tärkeä tuki mutta ne eivät voi antaa sinulle sitä mitä etsit. Kun sinä olet valmis ja halukas antamaan itsestäsi, edellä mainitut asiat alkavat tukea sinua voimallisesti.

Mikäli haluat vain ottaa tietoa vastaan, mutta et vielä halua laittaa itseäsi alttiiksi muutokselle, tämä retriitti ei todennäköisesti ole sinua varten.

MIKSI RETRIITTI KESTÄÄ 5 PÄIVÄÄ?

10 päivää tai kuukausi olisi monelle liian pitkä aika tulla itsensä äärelle. Kaksi päivää taas ei riitä siihen, että saamme haluamamme muutoksen toteutettua elämässämme. Meidän täytyy viettää tarpeeksi pitkä aika itsemme lähellä, jotta emme kadota löytämäämme ja ymmärrämme ne ilmiöt, joiden myötä olemme aiemmin kadottaneet sen. 5 päivää on riittävä aika sille, että saat mukaasi jotain pysyvää.

Stressin laukeaminen ja hermoston rentoutuminen vie aikansa. Pari ensimmäistä päivää on tätä rentoutumista. Sen jälkeen alat vastaanottaa ja löytää uutta itsestäsi. Viimeisenä päivänä taas alamme jo valmistautua arkeen. Kun meillä on 5 päivää aikaa, saapumisen ja poistumisen välissä on tarpeeksi tilaa.

Kyseessä ei ole ”Pidetään hetki kivaa” ja palataan sitten samaan vanhaan arkeen, vaan tarkoitus on todella ammentaa jotain syvää ja pysyvää.

5 päivää antaa aidosti kokemuksen siitä, että olet saanut rentoutua. Tutustuaksesi itseesi sinun täytyy saada viettää aikaa itsesi kanssa.

Jotta voit nähdä, että todellinen elämäsi on jotain muuta kuin se draama, jossa usein vietämme aikaamme, tarvitset etäisyyttä omaan tarinaasi.

Siksi lähdemme hetkeksi pois siitä ympäristöstä missä arkemme vietämme, jotta saamme lisää tilaa.

(Huom! Majoitus ja ruokailut (270€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.)

Kuka on Harun Löf?

Toimin ammatikseni henkistä opetusta ja koulutusta tarjoavan KASVUNALUSTAN pääopettajana.

Työni tarkoitus on auttaa ihmisiä ympärilläni tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä rikkaus sen oppimismatkan takana on.

KOULUTUKSIA, JOITA OLEN KÄYNYT VUOSIEN VARRELLA:

• Myynnin ammattitutkinto (Suomen liikemiesten kauppaopisto)
• Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
• LCF -lifecoach (Valmentamo)
• Kiinalaisen lääketieteen (tuina, akupunktio) opintoja vuosina 2008-2011
• SFT energiahoitaja sekä Reiki hoitaja
• Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
• Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
• Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
• Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
• Working with people -training (workingwithpeopletrainings.com)
• Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
• Kristillisen mystiikan oppilas
• Suufi oppilas sekä suufiperinteen opettajan nimitys vuonna 2022. 

TYÖHISTORIANI:

• Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
• Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
• Hyvinvointi ja itsetuntemus bloggaaja 2009 –>
• Luennoitsija alkaen vuodesta 2009 –>
• Raakaravinto kouluttaja 2010-2012
• Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 –>
• Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
• Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
• Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen.
• Kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ohjaaja vuosina 2013-2019.
• KASVURETRIITTIEN opettaja vuodesta 2015 alkaen.
• Henkisen enneagrammin opettaja vuodesta 2016 alkaen.
• Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.
• KASVA PARISUHTEESSA viikonloppujen opettaja 2019 alkaen
• KASVU VERKOSSA -verkkokurssien ohjaaja keväästä 2019 alkaen.
• KASVUALUSTAN PERUSTAJA JA PÄÄOPETTAJA vuodesta 2021 alkaen.
• KASVUN AMMATTILAISTEN kouluttaja vuodesta 2021 alkaen.

LISÄTIETOA:

MISSÄ RETRIITTI JÄRJESTETÄÄN?

Retriitti järjestetään 17.7. – 21.7.2024 Knipnäsin Hyvän Olon Keskuksessa, osoitteessa Linnnunlaulu 1, 10650 Raasepori. Voit saapua paikalle kimppakyydillä, omalla autolla tai julkisilla. Juna tulee Tammisaaren keskustaan, josta on 2 km. matka keskukseen. Voimme hakea sinut ja muut junalla saapujat kerralla asemalta.

Voit halutessasi osallistua retriitille myös etänä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 17.7.2024 kello 10.00 ja päättyy 21.7. kello 17.00

MITÄ RETRIITTI MAKSAA?

Retriitin kokonaishinta on 690€ paikan päällä, sisältäen täyshoidon viidelle päivälle. Tai vaihtoehtoisesti 4200€ etänä. HUOM! Paikkoja on rajallinen määrä!

Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain opetuksen osuuden 420€. Majoitus ja ruokailut (270€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen info@aarolof.fi

Terveisin,
Harun Löf & KASVUALUSTA

(Huom! Majoitus ja ruokailut (270€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.)

Usein kysytyt kysymykset:

25-65 välillä yleensä. Miehiä ja naisia. Suurin osa osallistujista on keski-ikäisiä. Monipuolinen kirjo Ihmisiä eri suunnilta Suomea. Enontekiöstä Helsinkiin.

Molemmat ovat mahdollisia. Löydät maksuvaihtoehdot retriitin oston yhteydestä.

Et tarvitse aiempaa kokemusta tai mitään erityisiä taitoja. Riittää, että olet kiinnostunut itsestäsi. Saat selkeät ohjeet ja opastusta jokaiseen osaan retriittiä. Mukana on aina sekä uusia että aiemmin osallistuneita. Opit tehdessä muiden kanssa.

Mikään ei ole pakollista vaan vapaaehtoista. Olet itse vastuussa siitä miten otat osaa ja ammennat itsellesi. Haluamme painottaa sitä, että retriitti on sinua varten, et sinä retriittiä varten. Ohjelma, sisältö ja harjoitukset on kuitenkin suunniteltu niin, että saisit retriitistä mahdollisimman suuren hyödyn.

 

Kyllä, sinulla on mahdollisuus tulla retriitille jo päivää aikaisemmin tiistaina. Jos saavut aikaisemmin retriitille, niin yhden yön majoituksen + ruuan lisähinta tältä ajalta on 30€

Kyllä, voit myös saada oman huoneen retriitin ajalle lisähintaan 30€/yö

Kaikille retriittiin osallistuville lähetetään sähköpostilla linkki osallistujatiedot kyselyyn, johon voit ilmaista toiveesi niin majoituksen, kuin erikoisruokavalioden osalta.

Osallistujia on ympäri Suomen vaikkakin iso osa tulee Etelä-Suomesta. Lisäämme sinut ilmottautuessasi whatsapp -ryhmään, jossa voit sopia yhdessä matkustamisesta toisten kanssa.

Kehoitamme aina huolehtimaan omasta jaksamisesta ja osallistumaan omia voimavaroja kunnioittaen. Olet tervetullut mukaan sellaisena kuin olet. Toivomme, että oletuksena pyrkisimme tekemään yhdessä 5 päivän mittaisen matkan, mutta jos lasi on täynnä ennen sitä, on lähdettävä kotiin sulattelemaan.

Lähtökohtaisesti toivomme, että osallistuja voi osallistua vähintään 80% opetuksesta. Näin niin hänen kuin muiden osallistujien kokemus säilyy riittävän kokonaisena. Välillä jonkun osallistujan on tarpeen esimerkiksi tulla myöhässä retriitille, tai lähteä hieman aiemmin. Joskus jokin velvollisuus on hoidettava kesken retriitin. Nämä kuuluvat normaaliin elämään ja keskustelemalla niistä, sekä pitämällä toisemme tietoisena, pärjäämme muuttujien kanssa hyvin.

Majoitumme oletuksena 2-4 hengen huoneissa miehet miesten ja naiset naisten kesken. Pariskunnille pyritään niin toivottaessa järjestämään oma huone ja yksin majoittuville myös, kuitenkin lisähintaan (30€/yö). Ilmottautumisen yhteydessä voit kertoa omista toiveistasi majoituksen, nukkumisen ja ruokailujen suhteen.

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti (info@aarolof.fi) ja kertoa tilanteestasi. Osamaksu voi olla sinulle myös hyvä vaihtoehto ja se on tarjolla oston yhteydessä. Toisinaan on tilanteita, joissa valmius työskentelyyn on mutta talous on haastettuna. Silloin yritämme auttaa.

Toimitamme aikataulun aina noin kaksi viikkoa ennen retriittiä ja muokkaamme sitä paikan päällä tarvittaessa. Aloitamme kello 10:00 keskiviikkona ja päätämme kello 17:00 sunnuntaina. Löydät alta esimerkin tyypillisestä retriitti päivästä.

07.30 – 08.30 aamuharjoitus
08.30 – 0930 aamiainen
09.45 – 12.30 opetus + harjoitus + jakaminen
12.45 – 13.45 lounas
15.00 – 17.00 pienryhmä A (toisilla vapaa-aikaa tai vapaaehtoinen harjoitus)

17.30 – 18.30 illallinen
18.45 – 21.30 opetus + harjoitus + jakaminen

Me teemme töitä retriitin eteen jo paljon ennen sen toteutumista. Siitä hetkestä eteenpäin, kun varaat paikkasi, sitoudumme sinun matkaasi. Tästä johtuen emme tee hyvityksiä maksuista enää lähellä retriittiä.

Mikäli perut retriitin enemmän kuin 42 vrk ennen sen alkua, palautamme sinulle osallistumismaksusi, ja vähennämme siitä 50€ kulujen kattamiseksi.

Mikäli perut retriitin alle 42 vrk, mutta yli 21 vrk ennen sen alkua, palautamme sinulle 50% osallistumismaksustasi.

Alle 21 vrk ennen retriitin alkua tehdyistä peruutuksista emme tee palautusta ilman sairaustodistusta. Mikäli toimitat meille todistuksen sairaudesta, palautamme sinulle 50% osallistumismaksustasi.

Työskentelymme ei edusta mitään yksittäistä uskontoa, hengellistä perinnettä tai terapia suuntausta vaan on tarkoitettu jokaiselle itsensä tuntemisesta, vapautumisesta ja voimavarojensa löytämisestä kiinnostuneelle.

Samalla kun emme edusta mitään yksittäistä perinnettä, opetuksemme ei ole mielivaltaisesti muodostettu tilkkutäkki erilaisia asioita. Nojaamme vahvoihin perinteisiin ja toimiviksi todettuihin lähestymistapoihin, jotka on käännetty tavalliaselle länsimaiselle ihmiselle sopivaan muotoon.

Kyllä. Sitoudumme yhdessä luottamuksellisuuteen. Haluamme luoda luottamuksellisen tilan, jossa voit rentoutua olemaan ja löytämään.

Emme voi varmuudella luvata sitä. Vastaavaa opetusta ei Suomesta tällaisena toistaiseksi saa eikä samoja oppikokonaisuuksia opiskelleita ihmisiä ole toistaiseksi muita, joten resurssit retriittien toistamiseen ovat toistaiseksi pääopettajamme Harun Löfin varassa.

Ymmärrämme, että ystävän mukaan saaminen olisi mukava ja turvaa tuova elementti. Ryhmämme on kuitenkin erittäin välitön ja lämmin, joten huomaat kyllä pian löytäneesi ystäviä retriitiltä, kenties jopa pitkäaikaisia sellaisia. Olet myös ottamassa askelta tutustuaksesi itseesi, joten ole rohkea ja luota itseesi. Sinusta löytyy kyllä se tuki, jota kaipaat.

Retriiteille tulee aina myös uusia pitkän linjan tutkiskelijoita ja poikkeuksetta he huomaavat saavansa mukaansa sellaisia elementtejä, jotka tukevat jo opittua. Hyvä asenne itsetuntemusta ajatellen on, että olemme aina aloittelijoita.

Mitä avoimempia olemme sille, että olemme oppimassa ja löytämässä kokoajan uutta emmekä tule valmiiksi, sitä enemmän iloa, onnea, voimaa, rakkautta, menestystä ja seikkailua voimme löytää. Jos sinulla on jo vankka pohja, hienoa. Silloin sinulla on kapasiteetti ammentaa tästä erityisen paljon, sillä mitä enemmän voit itsestäsi retriitillä antaa, sitä enemmän saat. Retriitti ei ole kilpailu siitä kuka on edistynein. Olemme kaikki tekemässä omaa ainutlaatuista matkaamme ja sitä retriitin on tarkoitus tukea.

Yksittäinen retriitti on kuin tulisit paikalle ja laittaisit itsesi hetkeksi kiinni laturiin. Saat ammentaa ja oppia. Suosittelemme osallistumista vaikka et tietäisi jatkosta. Haluamme kuitenkin myös kutsua sinut osallistumaan jatkossakin, jotta saisit kokea mitä voit sisältäsi löytää ja miten elämäsi voi muuttua rikkaammaksi ja rikkaammaksi. Valinta on kuitenkin sinun ja olet tervetullut riippumatta siitä, kuinka usein osallistut.

Kyllä ja ei. Retriitti ei sisällä kahdenkeskistä aikaa opettajan kanssa, mutta hän työskentelee kanssasi henk.koht. sekä pienryhmissä että oppituokioiden yhteydessä. Sinulla on lukuisia tilaisuuksia työskennellä sekä opettajan että muiden osallistujien kanssa ja tukemana.

Työskentely on vääjäämättä terapeuttista koska olemme läsnäolevasti paikalla itsellemme. Käsittelemme myös monia yhteisiä persoonallisuuteemme liittyviä haasteita ja piirteitä. Saat tilaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme kuitenkaan tee terapiaa, emmekä suosittele työskentelyä mielenterveyspalvelujen tarpeessa olevalle henkilölle. Autamme sinua itsetuntemuksesi ja tutkimuksesi kanssa, mutta voimavarat, kiinnostus ja työpanos täytyy löytyä ensin sinulta.

Pääset helposti Tammisaareen junalla Helsingistä. Juna tulee Tammisaaren keskustaan, josta on 2 km. matka keskukseen. Voimme hakea sinut ja muut junalla saapujat kerralla asemalta.

Helsingistä (ja muualtakin) tulee myös kimppakyytejä, joista voit kysyä KASVURETRIITIN WhatsApp -ryhmässä kun olet ilmoittautunut mukaan.

(Huom! Majoitus ja ruokailut (270€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.)