fbpx

Kuulluksi tulemisen taito

5 viikon verkkokurssi, jossa opit kuinka tulla kuulluksi. Harjoittelet ilmaisemaan omia tarpeita terveellä tavalla ja opit sanomaan ei niille asioille, jotka eivät palvele sinua.

Sinulla on ostohetkestä 100% 14-päivän rahat-takaisin tyytyväisyystakuu ja saat pitää kurssimateriaalit loppuelämäsi.

Tervetuloa mukaan!

Suuri osa meistä ei tullut lapsena kuulluksi ja huomioiduksi sillä tavalla kuin haluaisimme. Sen sijaan opimme tulemaan huomioiduksi jotenkin muuten (rakentavasti tai ei rakentavilla tavoilla) ja näillä opituilla tavoilla yritämme saada asiaa ratkaistuksi yhä tänäkin päivänä.

Ongelma näissä tavoissa on, etteivät ne useinkaan toimi eivätkä ole välttämättä tapoja, millä haluamme tulla huomioiduksi! Ne ovat vain korvikkeita mitä opimme.

Mutta toistamme niitä siitä huolimatta ja viemme toimimattomia asioita mukanamme ihmissuhteisiin, työpaikalle ja lastemme kasvattamiseen. Näemme, että ne eivät toimi, emmekä saa mitä haluamme, mutta emme osaa oikein muutakaan.

Jos tuntuu, että kaipaat jo jotain muuta, etkä halua enää elää loputtomassa turhautumisen kierteessä, lähde mukaani tälle kurssille. Opetellaan yhdessä ilmaisemaan ja saamaan itsellemme ne asiat, mitä oikeasti kaipaamme ja haluamme.

”Jos yhtään miettii ettei ole tyytyväinen tämän hetkiseen elämäänsä ja on oikeesti valmis tekemään töitä itsensä kanssa niin ehdottomasti kannattaa osallistua. Elämä voi muuttua totaalisesti. 
– Kevään kurssille osallistunut

Oikeastaan rakensin tämän kurssin sille Aarolle, joka olin 10 vuotta sitten, kerron nyt sinulle miksi…

Minulla on kerrottavana useampi kuin yksi esimerkki siitä, etten osaa tulla kuulluksi. Se, että en osannut sitä taitoa, on rasittanut niin ystävä-, työ- kuin parisuhteitakin. Ennen kaikkea se on heikentänyt elämänlaatuani.

Monesti seurana on ollut epämääräinen tyytymättömyyden tunne, sisäinen turhautuminen ja kokemus yksinäisyydestä.

Sisällä on ollut jatkuvasti painava raskaus, joka etsi ulospääsyään.

Kaipuu sille, että joku kuulisi ja näkisi minut.

Esimerkiksi muutama vuosi taaksepäin olin parisuhteessa, joka olisi voinut toimia hyvin. Suhteen perusta oli rakkaudellinen, mutta parin vuoden aikana tarpeeni sille, että hän olisi paikalla minulle ja kuulisi minua, nakersi pikkuhiljaa rakkaudellista pohjaa.

Täyttymättömät tarpeeni, toisen vastuuttaminen niiden tarpeiden täyttämisestä sekä osaamattomuuden puute siinä miten tulla kuulluksi ja ilmaista itseäni johtivat lopulta siihen, että suhde päättyi.

Muistan eräänkin syntymäpäivän, jolloin kumppanini ystävät olivat järjestäneet hänelle ohjelmaa.

Vaikka yritin nauttia päivästä, kaipasin itse niin paljon huomiota häneltä, että päädyin olemaan painostava ja negatiivinen.

Lopulta suorastaan syytin häntä siitä, että hän ei halunnut viettää aikaa kanssani. Hänen omana syntymäpäivänään siis.

Kun häneltä viimein pääsi itku, tajusin pilanneeni syntymäpäivän.

Tuon suhteen myötä päätin selvittää miksi minusta tuntui usein siltä, että minua ei kuulla.

Nyt muutama vuosi myöhemmin ymmärrän, että kuulluksi tuleminen on taito.

Kun sen hallitsee, osaan tulla kuulluksi, asettaa rajat, ilmaista itseäni, sekä olla ihmissuhteissa siten, että ne ravitsevat osapuolia rasittamisen sijaan.

Eikä kenenkään tarvitse uhrata omia tarpeitaan. Ei minun, eikä toisten.

Elämässäni on aiemmin ollut myös pitkiä jaksoja, joissa olen ollut ihmissuhteissani kuuntelijan roolissa.

Kuuntelin ja kuuntelin, kokien roolini lopulta niin ahdistavaksi, että päädyin välttelemään ihmisiä ja viettämään enemmän aikaa poissa ihmiskontakteista.

En aiemmin ymmärtänyt sitä, että jäin kokoajan itse paitsi jostain jota kaipasin, koska yritin antaa toisille sen, mitä he kaipaavat. Tunsin vain tulevani pikkuhiljaa turhautuneemmaksi ja torjuvammaksi heitä kohtaan.

Enkä edes oikein ymmärtänyt miksi.

Omistin kymmenen vuotta sitten yhtiön, jossa oli töissä monta hyvää tyyppiä.

Mitä pidempään yhtiömme toimi, sitä ahdistavammaksi oloni pikkuhiljaa siellä tuli, koska en koskaan tullut nähdyksi tai kuulluksi töissä.

Työpaikalla yritin olla kaikille jotain, jonka koin sopivan yhtiön johtajan rooliin. Kuuntelin, neuvoin, inspiroin ja tein päätöksiä. Mutta en koskaan kertonut mitä minulle kuului.

Kunnes kaikki se purkaantui ulos voimalla ja poltti minut loppuun.

Syynä missään näistä edeltävistä esimerkeissä ei koskaan ollut se, etteikö monia olisi uskoakseni kiinnostanut kuulla kuulumisistani

Oli varmasti joitakin joita ei oikeasti kiinnostanut, mutta suurimman osan ajasta syy oli se, että olin osaamaton sen suhteen, miten jakaa itsestäni.

Kuulluksi tulemisen taito on auttanut minua ratkaisemaan monta ongelmaa elämässäni.

Vaikka minulla ei tänä päivänä ole asian suhteen enää suuria ratkaisemattomia kysymyksiä, taito on edelleen jokapäiväisen elämäni keskiössä.

Se, että osaan olla läsnä itselleni ja jakaa itsestäni, eli tulla itseni ja toisten kuulemaksi on toimivan ja onnellisen elämisen perusta.

Sanoisin jopa, että minulla ei olisi mitään annettavana, jos en osaisi oikealla tavalla jakaa itseäni.

Siinä on muutamia useista tarinoista, mitä olen asian parissa kipuillut.

Kerron kurssilla lisää.

On monta tapaa miten tämä sama osaamattomuus ilmenee elämässämme

Osa meistä on tietämättään alkanut esittää vahvempaa kuin on, koska on oppinut, ettei tule kuitenkaan kuulluksi herkkyytensä kanssa.

Tämän tuloksena ympärillä olevat ihmiset eivät osaa ottaa huomioon tunteitamme, koska emme viesti niistä itsekään. Uskomme yhä, ettei sille ole tilaa.

Osa meistä väistää ja miellyttää ja odottaa, että se tulee jossain vaiheessa meille takaisin ja ihmiset ottaisivat myös meidät huomioon.

Niin ei vain käy.

Osa meistä mukautuu aina tilanteeseen ja esittää toiselle sitä, mitä me oletamme heidän meiltä haluavan ja odottavan. Rooli on päällä aina ja emme koskaan ole täysin rehellisiä ja näkyviä.

Osa meistä on jo täysin luovuttanut asian suhteen.

Asian ei tarvitse vain olla niin ja siksi loin tämän kurssin.

Antaakseni ihmisille ne työkalut, mitkä olisi ideaalitilanteessa oppinut jo lapsena, mutta niin ei vain käynyt syystä tai toisesta.

Ne työkalut, mitkä olisin itse halunnut jo paljon aikaisemmin.

– Harun (ent. Aaro) Löf, Kirjailija ja ihmisyyden ammattilainen

Katso mitä muut sanovat Kuulluksi tulemisen taito -verkkokurssista:

”Oma tieni ihmiseksi, joka osaa olla yhteydessä toisiin ihmisiin rakentavilla tavoilla, on ollut pitkä ja kivinen. Vaikein asia elämässäni. Yksi kärsivällisesti sitä epäluottamuksen ja vihamielisyyden varjostamaa matkaa kanssani tehneistä ihmisistä on Harun.

Hänen pätevyys työhönsä on kiistaton. Tietomäärä ja ymmärrys ihmisessä jylläävistä mekanismeista on valtava. Sen takana on käyttövoimana kuitenkin jotain vielä vähän suurempaa: inhimillisyys.

Harun on inhimillinen ihminen toiselle ihmiselle ja se on kaikista parasta mitä toinen ihminen voi toiselle tarjota: olla rehellisesti läsnä omana itsenään.”

– Timo

”Innostus sen kun kohosi matkalla ja positiivinen reaktio, miten hyvä ja kattava kurssin sisältö oli.”

”Tiedän nyt että paluuta entiseen käyttäytymiseen ei ole / en enää jätä itseäni huomioimatta. Olen elämäni tärkein henkilö”

”Yllätyin erittäin positiivisesti, sillä odotin ”vain” lisätietämystä aiemmin oppimalleni. Tämä kurssi muutti ajatusmaailmaani loppuviimein suuresti ja osui täydellisesti elämäntilanteeseeni.”

”Löysin Harun työskentelyn, kurssien ja retriittien äärelle vuonna 2017. Ihmiset ja työskentelytavat tuntuivat ensimmäisestä kerrasta alkaen ”omalta” ja hyvällä tavalla tutuilta.

Monien muiden elämänvalintojen jatkoksi sopi tässä kohdassa lähteä selvittämään suhdetta itseeni ja maailmaan askel kerrallaan. Tärkein asia minulle oli alussa, ja on edelleen, tieteellinen perusta yhdistettynä kokemukseen toimivasta kokonaisuudesta. Olen löytänyt elämääni paljon niitä asioita, joita olen kaivannut.

Moni sellainen asia ja tapa, joista olen pitkään halunnut eroon, on myös harventunut, kadonnut tai suhde siihen on tervehtynyt oikealla tavalla. Suosittelen Harun työskentelyä ja retriittejä sellaisille ihmisille, joilla on arjen perusasiat kunnossa mutta silti ajtus jostain selkeämmästä ja kirkkaamasta suhteessa itseen, muihin ja elämään puuttuu.”

– Vili

Mitä tämä tarjous sisältää?

done2

Kuulluksi tulemisen taito -verkkokurssi (Arvo 597€)

done2

Facebook -ryhmän tuki (Arvo 97€)

done2

Ohjeet taidon harjoittamiseen kurssin jälkeen (Arvo 27€)

done2

100% 14-päivän Rahat-takaisin tyytyväisyystakuu (Mittaamaton)

done2

Kuulluksi tulemisen taito -verkkokurssi (Arvo 597€)

done2

Facebook -ryhmän tuki (Arvo 97€)

done2

Ohjeet taidon harjoittamiseen kurssin jälkeen (Arvo 27€)

done2

100% 14-päivän Rahat-takaisin tyytyväisyystakuu (Mittaamaton)

YHTEISARVO: 721 €

NORMAALI HINTA: 129€

NYT HINTAAN: 129€

Toimi nopeasti!

Mitä sinä opit tämän kurssin aikana?

Jos tämä verkkokurssi pitäisi tiivistää kolmeen ydinoppiin, niin ne olisivat nämä:

done2

1. Opit huomaamaan ja sanottamaan itsellesi sen mitä sinussa tapahtuu.

done2

2. Opit kommunikoimaan sen mitä sinussa tapahtuu toiselle osapuolelle rehellisellä, tilanteeseen sopivalla ja rakentavalla tavalla. Opit siis avaamaan yhteyden hänen kanssaan.

done2

3. Opit sanomaan ei niille tilanteille, joissa joku toinen tai sinä itse estät kuulluksi tulemisen.

done2

1. Opit huomaamaan ja sanottamaan itsellesi sen mitä sinussa tapahtuu.

done2

2. Opit kommunikoimaan sen mitä sinussa tapahtuu toiselle osapuolelle rehellisellä, tilanteeseen sopivalla ja rakentavalla tavalla. Opit siis avaamaan yhteyden hänen kanssaan.

done2

3. Opit sanomaan ei niille tilanteille, joissa joku toinen tai sinä itse estät kuulluksi tulemisen.

Alta löydät yksityiskohtaisemmin sen mitä kurssi antaa.

done2

Kurssin myötä tiedät miten voit ilmaista tarpeesi selkeästi ja syyllistämättä tai kuormittamatta toista osapuolta.

done2

Opit pitämään rajasi, kieltäytymään rakentavasti ja välttämään ylikuormituksen, joka johtuu siitä, että otat liikaa asioita kannettavaksesi.

done2

Osaat esittää asiasi niin, että tulet kuulluksi (siitäkin huolimatta, että sinusta tuntuu, ettei se ole mahdollista tai ketään ei oikeasti kiinnosta).

done2

Opit irtisanoutumaan myrkyllisistä ihmissuhteista (parisuhteet, ystävät, sukulaiset) ja tunnistamaan ei-rakentavat dynamiikat riittävän ajoissa.

done2

Ihmissuhteidesi laatu paranee (ei tietenkään ilman vaivannäköä). Ihmissuhteiden laatu vaikuttaa suoraan onnellisuuteemme ja tyytyväisyytemme elämässä. Se vaikuttaa esimerkiksi elinikään merkittävällä tavalla.

done2

Arvostat itseäsi enemmän kun sinun ei tarvitse enää väistää, olla niin epävarma ja vältellä vaikeita tilanteita.

done2

Opit ymmärtämään mistä nämä vaikeudet johtuvat ja näkemään ettei se ole sinun syysi … näet miksi et ole tullut kuulluksi ja näet mitä asialle voi tehdä

done2

Saat työkaluja, joiden avulla alat muuttamaan omaa toimintaa ja saamaasi vastinetta vähitellen ja turvallisesti … alat harjoittelemaan uusia psykologisia lihaksia

done2

Opit tekemään pieniä muutoksia, jotka näkyvät elämässäsi jo muutaman kuukauden päästä. (Osalla nopeammin – ihmisenä kasvu ei tapahdu sekunnissa, mutta siitä lisää kurssilla)

done2

Saat ympärille ryhmän samankaltaisia ihmisiä, jotka tukevat ja tsemppaavat sinua … et jää yksin muutoksen keskelle, vaan löydät turvallisen ympäristön tästä porukasta jakaa ajatuksiasi ja tunteitasi (jakaminen tapahtuu suljetussa FB-ryhmässä, jonne ulkopuoliset eivät pääse) Huom! Ryhmään ei ole pakko osallistua, tai voit osallistua siihen nimimerkillä.

done2

Saat selkeät ohjeet miten voit tulla työssäsi paremmin kuulluksi ja nähdyksi, ilman että vaarannat ammatillista uskottavuuttasi

done2

Opit ilmaisemaan omat tunteesi paineen alla

done2

Opit ratkaisemaan tilanteita ja tunteita, jotka ovat aikaisemmin jääneet pyörimään päähäsi viikkokausiksi ja vaikuttaneet negatiivisesti mielialaasi

done2

Opit asettamaan rajat erittäin haastaville, dominoiville ystäville, kollegoille, esimiehille tai puolisolle

done2

Kurssin myötä tiedät miten voit ilmaista tarpeesi selkeästi ja syyllistämättä tai kuormittamatta toista osapuolta.

done2

Opit pitämään rajasi, kieltäytymään rakentavasti ja välttämään ylikuormituksen, joka johtuu siitä, että otat liikaa asioita kannettavaksesi.

done2

Osaat esittää asiasi niin, että tulet kuulluksi (siitäkin huolimatta, että sinusta tuntuu, ettei se ole mahdollista tai ketään ei oikeasti kiinnosta).

done2

Opit irtisanoutumaan myrkyllisistä ihmissuhteista (parisuhteet, ystävät, sukulaiset) ja tunnistamaan ei-rakentavat dynamiikat riittävän ajoissa.

done2

Ihmissuhteidesi laatu paranee (ei tietenkään ilman vaivannäköä). Ihmissuhteiden laatu vaikuttaa suoraan onnellisuuteemme ja tyytyväisyytemme elämässä. Se vaikuttaa esimerkiksi elinikään merkittävällä tavalla.

done2

Arvostat itseäsi enemmän kun sinun ei tarvitse enää väistää, olla niin epävarma ja vältellä vaikeita tilanteita.

done2

Opit ymmärtämään mistä nämä vaikeudet johtuvat ja näkemään ettei se ole sinun syysi … näet miksi et ole tullut kuulluksi ja näet mitä asialle voi tehdä

done2

Saat työkaluja, joiden avulla alat muuttamaan omaa toimintaa ja saamaasi vastinetta vähitellen ja turvallisesti … alat harjoittelemaan uusia psykologisia lihaksia

done2

Opit tekemään pieniä muutoksia, jotka näkyvät elämässäsi jo muutaman kuukauden päästä. (Osalla nopeammin – ihmisenä kasvu ei tapahdu sekunnissa, mutta siitä lisää kurssilla)

done2

Saat ympärille ryhmän samankaltaisia ihmisiä, jotka tukevat ja tsemppaavat sinua … et jää yksin muutoksen keskelle, vaan löydät turvallisen ympäristön tästä porukasta jakaa ajatuksiasi ja tunteitasi (jakaminen tapahtuu suljetussa FB-ryhmässä, jonne ulkopuoliset eivät pääse) Huom! Ryhmään ei ole pakko osallistua, tai voit osallistua siihen nimimerkillä.

done2

Saat selkeät ohjeet miten voit tulla työssäsi paremmin kuulluksi ja nähdyksi, ilman että vaarannat ammatillista uskottavuuttasi

done2

Opit ilmaisemaan omat tunteesi paineen alla

done2

Opit ratkaisemaan tilanteita ja tunteita, jotka ovat aikaisemmin jääneet pyörimään päähäsi viikkokausiksi ja vaikuttaneet negatiivisesti mielialaasi

done2

Opit asettamaan rajat erittäin haastaville, dominoiville ystäville, kollegoille, esimiehille tai puolisolle

Mitä tämä verkkokurssi sisältää?

Moduuli 1: Mistä se johtuu että en tule kuulluksi? Mitä voin tehdä asialle?

Moduuli 2: Miksi en tunnista tai osaa ilmaista tarpeitani ja miten voin ryhtyä opettelemaan asiaa?

Moduuli 3: Miten tulla kuulluksi, sekä ilmaista omat halut ja tarpeet parisuhteessa?

Moduuli 4: Miten tulla kuulluksi ja ilmaista omat tarpeet ja ideat selkeästi työpaikalla?

Moduuli 5: Miten tulla kuulluksi ja ilmaista omat tarpeet selkeästi ystävien, perheen tai sukulaisten kesken?

Kenelle tämä kurssi sopii?

Jos tunnistat itsesi näistä, kurssi on sinua varten:

Koet, että et tule kuulluksi tai nähdyksi

Koet, että mielipidettäsi ei kuunnella

Puolisosi ei ota tunteitasi huomioon

Välillä tuntuu, ettei ystäväpiirisi huomioi, kunnioita tai arvosta sinua

Ihmiset automaattisesti olettavat, että et osaa asioita. Tuntuu kuin sinua ei nähdä ihmisenä, jolla on osaamista ja taitoa

Jos olet vanhempi, välillä tuntuu, että et koe yhteyttä lapsiisi tai että välinne ovat viileät

Tunnet olosi usein merkityksettömäksi

Välillä tuntuu, että sinun ja hänen välillä on jotakin, mutta et ihan tiedä, että mitä

Välillä tuntuu, että sinun rajojasi poljetaan. Joskus on vain todella kulunut olo esimerkiksi jonkun ystävän näkemisen jälkeen

Tunnet, että haluat tulla muiden kanssa koko ajan toimeen kuin se olisi joku velvollisuus

Joskus koet olevasi yksinäinen, vaikka olet suhteessa ja kumppani on samassa huoneessa

Et koe koskaan ”oikeasti” kuuluvasi täysin joukkoon

Otat paljon muita huomioon, mutta sinua ei oteta samassa mittakaavassa

Sinusta tuntuu, että osalle ei ole tärkeää ylläpitää iloista ja positiivista ilmapiiriä ja joudut huolehtimaan siitä itse

Joskus tuntuu että sinun pitää olla kova työpaikalla ja kotona. Lepoa ei ole.

Olet kyllästynyt ja väsynyt siihen, että sinut ohitetaan ja et tule kuulluksi.

Sinusta tuntuu, että myötätuntoosi ja auttamishaluusi ei vastata samalla mitalla, vaan ihmiset käyttävät sitä hyödyksi. Et halua enää jatkaa näin.

Haluat, että ihmiset huomioisivat ja arvostaisivat kaikkea sitä, mitä teet heidän eteensä.

Haluat löytää eläämääsi enemmän tilaa, jossa voit ilmaista itseäsi niin kuin haluat.

Haluat, että lahjasi ja erityisyytesi nähtäisiin ja tunnustettaisiin ääneen.

Haluat, että puolisosi ottaisi sinut paremmin huomioon ja näyttäisi sinulle tunteensa sinua kohtaan.

Et halua tuntea epävarmuutta siitä, että pitävätkö muut ihmiset sinusta.

Et halua jokaisen kohtaamisen jälkeen pohtia yömyöhään, että mitä muut ajattelivat sinusta tai sanoitko jotain ”väärin”.

Haluat kokea työssäsi muiden arvostusta ja huomiota niin, että se myös auttaisi sinua etenemään uralla ja työtehtävissä.

Haluat kokea sisäistä vahvuutta ja voimaa.

Kuka on Harun Löf?