Narsistinen haava -retriitti.

Tällä retriitillä opit tunnistamaan miten puolustat identiteettiäsi ja välttelet kohtaamasta sisälläsi olevaa tyhjyyttä. Miksi se on tärkeää? Siksi koska minuuden puolustamisella ja sisällä olevan tyhjiön täyttämisellä on kova hinta, teitpä se ihmisillä, tekemisellä tai yrityksellä olla hyvä, arvostettava, kaunis tai menestyvä ihminen. Se estää sinua tuntemasta itseäsi ja elämästä sitä elämää, joka on potentiaalina sisälläsi.

 

Näet omin silmin millä tavoin etsit ulkopuolelta "ravintoa" tyhjiöön rakkauden, hyväksynnän, arvostuksen, menestyksen, voiman tunteen ja monen muun asian kautta.

 

Sekä löydät sen haavan ja tyhjiön äärelle, joka sisälläsi on menetettyäsi itsesi sen myötä, ettei sinua kehittyessäsi nähty, tuettu tai rakastettu sellaisena kuin olet.

 

Ne roolit, jotka olet omaksunut suojataksesi itseäsi niin ulkomaailmalta kuin sisälläsi olevalta tyhjiöltä. Sekä minäkuvat, joita sinulla on itsestäsi tai joksi haluaisit tulla saadaksesi kaipaamasi, eivät ole sinä. Sinussa on jotain paljon todellisempaa.

 

Tämän todellisen löytäminen on loppu etsimiselle, pelolle, vihalle ja häpeälle.

 

Tule mukaan ja luo viimein kosketus niihin ominaisuuksiin, jotka ovat todellinen itsesi.

Mikä on jokaisessa meissä oleva narsistinen haava?

Narsistinen haava

Ilo, innostus, suoruus, uteliaisuus, elinvoimaisuus, alotteellisuus sekä jano oppia ja kokea ovat muutamia niistä ominaisuuksista, jotka meissä ilmenevät lapsena. Monista eri syistä näitä ominaisuuksiamme ei nähdä, kuulla, todenneta meille, kannusteta ja arvosteta. Joissain tapauksissa tulemme jopa torjutuiksi ja meitä kannustetaan olemaan jotain muuta.

Tämän seurauksena menetämme nämä ominaisuudet ja siten todellisen itsemme. Sisällemme jää tyhjiö sekä kipu tästä menetyksestä. Tämä on narsistinen haava, joka on meissä jokaisessa jossain määrin.

Narsistinen ravinto

Koetamme täyttää sisällämme olevaa tyhjiötä etsimällä ulkopuolelta niitä asioita, esimerkiksi iloa, voimaa, stabiiliutta/turvaa, arvon kokemusta, iloa, vahvuutta ja viisautta, jotka menetimme todellisen itsemme myötä. Sen lisäksi etsimme yhä kokemusta siitä, että olemme hyväksyttyjä, rakastettavia ja arvokkaita.

Ihmissuhteet, päihteet, työ, menestys, raha, päihteet ja viihde ovat vain muutamia niistä asioista, joilla pyrimme kokemaan menettämäämme elämää. Otamme erilaisia rooleja saadaksemme niitä asioita, joista olemme tyhjiä.

Narsistinen puolustautuminen

Koska olemme menettäneet todellisen itsemme, minuutemme on joko isossa määrin tai osittain heikoilla. Tästä kompuavat mm. epävarmuus, riittämättömyys, pelko, häpeä, voimattomuus ja arvottomuus.

Yritämme ylläpitää itsellemme ja toisille toisenlaista kuvaa. Kun joku kyseenalaistaa tämän kuvan tai epäonnistumme sen toteuttamisessa, meidän on vaikea olla. Tällöin puolustaudumme. Kuten myös silloin kun jokin ulkopuolinen paljastaa meille sen, että emme ole kokonaisia sisällämme.

Kaikenlainen torjunta on ilmentymää tästä narsistisesta puolustautumisesta.

KYLLÄ, HALUAN ILMOITTAUTUA

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 2.9.2020 kello 10.00 ja päättyy 6.9 kello 17.00. Paikan päällä hinta 540€ 1.7.2020 saakka sekä kotoa käsin 320€ 1.7.2020 saakka. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 320€ ja majoituksen ja ruokailut (220€) sitten paikan päällä.

Aaro Löf

Jokainen retriitti on kuin kotilo, joka syleilee minut rakastavaan ja voimalliseen syleilyynsä. Sen sisällä pyörin, heilun ja pehmenen, muuttuen joka hetki hieman enemmän itsekseni. Kunnes kotilon on aika avautua ja päästää minut maailmaan. Kypsempänä, voimakkaampana ja muutama uusi väri siivissäni.

Aaro Löf

Mitä saat ja opit retriitillä?

Kenelle retriitti sopii tai ei sovi?

Voit osallistua kotoasi käsin tai paikan päältä.

Kuka on Aaro Löf?

Ehkä olen jo sinulle tuttu esimerkiksi kirjani tai Hidasta elämää-kirjoituksieni kautta.

Jos en ole vielä tuttu sinulle ja jos minulle jokin ammattinimike pitäisi antaa, niin olen henkinen valmentaja. Työni tarkoitus on auttaa (myös minua itseäni) ja muita ihmisiä ympärilläni, tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä suunnaton rikkaus sen oppimismatkan takana on.

Olen vuosien aikana ehtinyt tekemään paljon muutakin, mutta tämä on kutsumukseni. Jos haluat tietää missä kaikessa olen ollut mukana, listasin niitä tähän alapuolelle.

Koulutuksia mitä olen käynyt vuosien varrella

  • Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
  • LCF -lifecoach (Valmentamo)
  • Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
  • Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
  • Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
  • Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
  • Working with people -training (www.workingwithpeopletrainings.com)
  • Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
  • Kristillisen mystiikan sekä suufilaisuuden oppilas

Työhistoriani

  • Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
  • Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
  • Raakaravintokouluttaja 2010-2012
  • Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 -->
  • Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
  • Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
  • Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen ja kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ja henkisten retriittien ohjaaja. Tämä työ jatkuu vielä tänäkin päivänä
  • Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.