Järjestän tämän retriitin koska omiin silmiini näyttää siltä, että moni ihminen ympärilläni ei rakasta itseään, arvosta itseään tai luota siihen mitä hänessä itsessään tapahtuu. Koetko sinä, että seuraavat asiat pätevät sinuun?

Sinun on vaikea antaa aidosti tilaa sille mitä koet juuri nyt ja olla kiinnostunut siitä. Kun olet kosketuksissa oman inhimillisyytesi kanssa, huomaat toisinaan suhtautuvasi siihen turhana, tyhmänä, ajan haaskauksena, liian heikkona, haitallisena tai muulla tavoin negatiivisesti.

Kanssakäydessäsi ihmisten kanssa, luotat mieluummin tuttuihin rooleihisi ja sellaisen kuvan antamiseen, jonka uskot sopivaksi, kuin siihen mitä sinussa tapahtuu.

Yrität olla jotain koska et voi uskoa siihen, että se mitä sinä olet ilman sitä olisi arvokasta.

Et nauti itsestäsi ja itseksesi olemisesta vaan tarvitset jotain, jotta olisi parempi olla. Toista ihmistä, nautinto-ainetta tai tekemistä. Se mitä sinä olet ei ole sinulle enää se elämäsi juttu.

Ilo, leikkisyys, viisaus ja merkityksellisyys loistavat poissaolollaan koska kontrolli sinussa ei anna sinun olla itsesi.

Koet häpeää, syyllisyyttä ja epävarmuutta etkä sen vuoksi uskalla paljastaa sitä mitä olet sisällä. Tai jotain niiden johdannaista; huonommuutta, vihaa, arvostelua, riittämättömyyttä tai arvottomuutta.

Jos tunnistat jonkin näistä ilmiöistä tai haluat vain aidosti tulla lähemmäs itseäsi, retriitti on sinulle. Ota askel ja opettele kanssamme rakastamaan, arvostamaan ja luottamaan itseesi uudelleen. Näin palautat sinulle kuuluvan viattomuuden itsellesi.

Kyllä, nyt on aika antaa minulle se mikä kuuluu minulle

Retriitin hinta on 640€.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 2.12.2020 kello 10.00 ja päättyy 6.12 kello 17.00. Hinta paikan päällä 640€ ja kotoa käsin 420€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 420€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi

Rakastatko sinua? Luotatko itseesi? Arvostatko sitä mitä olet?

Koetko, ettet aina rakasta itseäsi. Sen sijaan, että paljastaisit itsellesi ja kenties toisellekin sen mitä koet sisälläsi, annat itsestäsi ulos jotain muuta. Näin menetät sen mitä olet.

Koetko, että sinun täytyy olla jotain muuta. Onko totta, että tämän jonkin muun tavoittelu on vienyt ison osa elämääsi? Olet varmasti saavuttanut sen myötä myös jotain tärkeää. Mutta entä itsesi? Ovatko saavutukset saaneet sinut rakastamaan sinua, jokapäiväistä elämääsi ja lähimmäisiäsi?

Heikkous, voimattomuus, epävarmuus, pelko ja tyhjyys. Rakastatko kokemaasi silloin kun koet edellä mainittuja tunteita? Ne ovat ovia lähemmäs itseäsi.

Suhtaudutko avoimen syleilevästi siihen kun olet suora, eläväinen, inspiroitunut, utelias tai hassu? Juuri se mitä kullakin hetkellä koet on avain sinun luontaisten voimavarojesi avautumiseen. Sen rakastaminen on avain rikkaan elämän kokemiseen. Jopa sellaiseen itsetuntemukseen, josta viisaat ovat puhuneet kautta aikojen.

Pidätkö sinua arvokkaana? Tarkoitan sitä, että suhtaudutko kaikkeen sinussa ja elämässäsi sitä arvostaen? Arvostatko elettyä elämääsi, vaillinaisuuksiasi ja hassuja piirteitäsi? Otatko toiveesi, villit visiosi sekä asioita ja elämää koskevat näkemyksesi vastaan sillä arvokkuudella, jonka ne ansaitsevat? Ymmärrätkö oikeasti sen, että sinun tarinasi on ainutlaatuinen? Kukaan muu ei ole kuin sinä eikä kukaan muu koe asioita samalla tavalla. Ainoa ihminen, joka voi antaa sinulle sen arvon, jonka ansaitset, olet sinä.

Luotatko? Kaikkeen siihen mitä on ja tapahtuu. Sinussa tapahtuviin reaktioihin. Tuntemaasi, kokemaasi, aistimaasi ja tietämääsi. Siihen, että sinä olet osa elämää ja sinun on tarkoitus kulkea oma matkasi täydellä luottamuksella, antaen itsellesi sen mitä kaipaat, olet ja koet.

Annatko itsesi maailmalle sellaisena kuin olet? Vai muovaatko itsesi maailmalle sopivaksi? Etkö todella luota siihen, että sinut on tarkoituksella tehty sellaiseksi kuin olet? Niin kauan kuin keskityt itsesi muokkaamiseen, joudut etsimään sitä millainen sinun kuuluisi olla. Et voi nähdä elämän merkitystä, sillä se avautuu vasta kun sallit sen avautua sinussa luottamalla siihen mitä kulloinkin olet.

On aika palauttaa itsesi sinulle

Oli aika, jolloin rakastit sitä mitä olet. Aika, jolloin kaikki oli arvokasta. Aika, jolloin luotit itseesi, elämään ja toisiin.

Nyt on aika palata tähän viattomuuteen, jotta elämän ihmeellisyys ja omat luontaiset voimavarasi saavat paljastua sinulle.

Jokainen meistä eli kerran tilassa, jossa luottamus ei ollut ajatus tai valinta. Me olimme itsemme ja annoimme itsemme sellaisena kuin olimme. Koimme elämän intiimisti ja suoraan.

Rakastimme sitä mitä on. Emme kyseenalaistaneet minkään rakastettavuutta itsessämme. Nautimme, elimme ja syleilimme sitä mitä olemme.

Kaikki oli arvokasta, merkityksellistä, uutta ja usein ihmeellistä.

Kunnes se rakkaudeton, vailla ehdotonta arvostusta ja luottamusta oleva maailma, jossa elämme alkoi vaikuttaa meihin. Se ei osannut rakastaa meitä, ei arvostaa kaikkea meissä tai luottaa itseensä, meihin tai elämään. Näin mekin suljimme oman viattomuutemme ja sen myötä yhteyden kaikkeen siihen mitä nyt etsimme muualta. Iloa, nautintoa, merkitystä, yhteyttä, rakkautta ja kokemusta arvosta vain muutamia asioita mainitakseni.

Emme ymmärrä, että kaikki tämä etsimämme on osa sitä viatonta itseämme, jollaisena synnyimme.

Tämä retriitti on tilaisuus palata tämän viattomuuden luokse. Löydät luottamuksen itseesi. Opit rakastamaan itseäsi ja elämääsi kaikissa väreissä. Alat kokea arvokkuutta arvostamalla ja kunnioittamalla itseäsi.

Kun olet ravittu itselläsi, et enää tarvitse kaikkea sitä ravintoa ulkopuolelta, jonka vuoksi olet tottunut uhraamaan itsesi. Sinun ei tarvitse tavoitella joksikin tulemista vaan voit sen sijaan nähdä miten olemalla autenttinen itsesi, elämäsi alkaa kukoistaa uudella tavalla. Voit myös alkaa arvostaa toisia kun he eivät enää ole välineitä tai syyllinen siihen mitä koet tai et koe. Näin suhteesi yhtälailla toisiin kuin elämään selkeytyy kun palautat sinulle sen mikä sinulle kuuluu. Täyden luottamuksen, rakkauden ja arvostuksen.

Paina tästä itsesi mukaan retriitille ennakkohintaan

Retriitin hinta on 640€.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 2.12.2020 kello 10.00 ja päättyy 6.12 kello 17.00. Hinta paikan päällä 640€ ja kotoa käsin 420€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 420€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi

shadow-ornament
Aaro Löf

Jokainen retriitti on kuin kotilo, joka syleilee minut rakastavaan ja voimalliseen syleilyynsä. Sen sisällä pyörin, heilun ja pehmenen, muuttuen joka hetki hieman enemmän itsekseni. Kunnes kotilon on aika avautua ja päästää minut maailmaan. Kypsempänä, voimakkaampana ja muutama uusi väri siivissäni.

Aaro Löf

Mitä osallistujat kertovat retriiteistä?

Ennen retriittejä suoritin elämää. Retriittien myötä olen saanut työkaluja ja löytänyt itsestäni resursseja joiden avulla olen uskaltanut pysähtyä itseni ja oman kokemuksen äärelle. Rohkeutta kohdata sellaisia asioita ja kokemuksia jotka olen aikaisemmin sivuttanut. Sen myötä elämästä on tullut värikkäämpää, tunteikkaampaa ja läsnäolevampaa. Elämä ä joka tuntuu elämältä.

Osallistuja syksyltä 2019

Aaro osaa tuoda lempeästi ja rehellisen suorasti näkyväksi kaiken onnelliseen ja vastuulliseen elämään tarvittavan. Kun kaikki sinussa saa olla, voit rentoutua ja aloittaa tutkimusmatkasi.

Omalle matkalleni olen saanut arvokkaita työkaluja ja mikä tärkeintä, Aaron esimerkin kautta luvan katsoa ja kuulla itseäni rehellisesti ja rakkaudellisesti. En voi verrata työskentelyä Aaron kanssa mihinkään aiempiin käymiini koulutuksiin, en edes psykoterapiakoulutukseeni, sillä niistä on aina puuttunut jotain.

Aaron tavassa olla ja työskennellä se ei onneksi puutu, vaan on vahvasti läsnä: kyky ymmärtää ihmistä niin kokonaisvaltaisesti, että et kerta kaikkiaan halua enää jatkaa elämääsi kulkien unessa, vailla todellista tarkoitusta ja vapautta.

Johanna, psykologi & psykoterapeutti

Olen saanut retriiteillä kokemuksia, jotka ovat suoraan vaikuttaneet vuorovaikutustilanteisiin erilaisten ihmisten kanssa. Koen että monet toimintamallini ovat tulleet "tilavammaksi" tai jopa kokonaan kadonneet. Tilasta käsin on helpompi tarkkailla toimintaani ja pysyä läsnä sille mitä tapahtuu.

Osallistuja syksyltä 2019

Mitä opit retriitillä?

 • Opit itsekeskustelu -menetelmän sekä taidon kuulla itseäsi ja toista paremmin. Nämä antavat sinulle pysyvästi työkalut tuntea itsesi paremmin ja elää selkeämpää elämää.
 • Opit tunnistamaan miten ja miksi muokkaat omaa kokemustasi ja olemistasi sen sijaan, että antaisit itsellesi tilaa olla
 • Saat omia kokemuksia siitä mikä on ero aidon itsesi ja omaksutun minuutesi välillä. Osaat tunnistaa eron myös arjessasi.
 • Saat tukea niiden kokemusten kohtaamiseen, joiden vuoksi et täysin rakasta, arvosta ja luota itseesi.
 • Opit olemaan rehellisempi ja avoimempi sille mitä sisälläsi tarvitset sen sijaan, että etsisit täytettä sille. Tämän kautta tulet aidosti ravituksi.
 • Opit mitä aito henkisyys on ja miten se eroaa henkisten ihannekuvien tavoittelusta
 • Ymmärrät mistä häpeä, pelko ja viha pohjimmiltaan syntyvät. Mitä lähemmäksi tulet itseäsi, sitä vähemmäksi nämä ilmiöt käyvät elämässäsi.
 • Saat harjoitella aitona itsenäsi olemista ja kanssakäymistä toisten kanssa hyväksyvässä ilmapiirissä. Kaikista suurin työmme on siinä, että tuomme itseämme osaksi jokapäiväistä kanssakäymistä ja olemista. Tähän tarvitsemme samaan sitoutuneita harjoituskavereita.
 • Jos olet utelias siitä mitä todellinen itsesi on tai sinulla on jonkinlaisia tietoisuuden avartumisen kokemuksia mutta et ymmärrä miten ne kokemukset ja jokapäiväinen elämäsi voisivat tulla lähemmäs toisiaan, löydät asiaan selkeyttä.
 • Retriitin opetuksia ja työkaluja käytäntöön viemällä alat kokea enemmän autenttisuutta, iloa, voimaantumista, selkeyttä ja ravituksi tulemista.
 • Haavoillasi on mahdollisuus tulla kohdatuksi ja parantua retriitillä sekä sen jälkeen. Löydät myös selkeyttä siihen miten nämä haavat ovat syntyneet.

Kenelle tämä kurssi sopii? Jos tunnistat itsesi näistä, kurssi on juuri sinua varten:

Retriitti sopii jokaiselle itsetuntemuksesta kiinnostuneelle.

Edellisellä retriitillä kuulin hienon lauseen istuessamme miesten kanssa paljussa illalla. Osallistuja kertoi, että vaikka hän on käynyt jos jonkinlaisilla kursseilla, hän on täällä retriitillä kokenut kaikkein syvimmät ja avarimmat tietoisuudentilat, tullen aina vain yhä tavallisemmaksi ihmiseksi. Sanat kuvaavat työskentelyämme hyvin. Haluan sen olevan konkreettista ja jokapäiväiseen elämään positiivisesti vaikuttavaa ja samaan aikaan sen tulee johtaa yhä syvempään kosketukseen sen kanssa mitä kaikkea todella olemme.

Retriitti ei sovellu mielenterveysongelmista kärsiville eikä niille ihmisille, joille normaalista arjesta selviäminen on haastavaa. Työskentelymme antaa paljon ja vaatii meiltä samalla voimavaroja.

Voit osallistua kotoasi käsin tai paikan päältä.

Nykyisin retriitille voi osallistua paikan päällä tai kotoa käsin. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja ja niin minulla itselläni kuin osallistujilla on hyviä kokemuksia molemmista. Suosittelen paikan päälle tulemista jos se on sinulle mahdollista. Kokemus on vahvempi ja tuetumpi paikan päällä.

Mikäli käyt retriitin kotoasi käsin, saat ohjeet siihen miten sen syventymistä voi auttaa. Toteutamme etänä osallistumisen zoom -ohjelman avulla, jonka saat maksutta ladattua koneellesi. Tärkeintä on, että sinulla on tietokone/puhelin, jolla osallistua sekä tila, jossa voit keskittyä opetukseen ja harjoituksiin.

Pystyt osallistumaan etänä kaikkeen retriitin sisältöön. Kehollisiin harjoituksiin, opetukseen, opetuksia konkretisoiviin harjoituksiin, pienryhmä -työskentelyyn sekä kysymykset ja kommentit osioihin.

Katso alta miltä retriitillämme on näyttänyt noin kaksi vuotta sitten.

Kuka on Aaro Löf?

Ehkä olen jo sinulle tuttu esimerkiksi kirjani tai Hidasta elämää-kirjoituksieni kautta.

Jos en ole vielä tuttu sinulle ja jos minulle jokin ammattinimike pitäisi antaa, niin olen henkinen valmentaja. Työni tarkoitus on auttaa (myös minua itseäni) ja muita ihmisiä ympärilläni, tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä suunnaton rikkaus sen oppimismatkan takana on.

Olen vuosien aikana ehtinyt tekemään paljon muutakin, mutta tämä on kutsumukseni. Jos haluat tietää missä olen opiskellut ja toteuttanut itseäni, voit lukea alta.

Koulutuksia mitä olen käynyt vuosien varrella

  • Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
  • LCF -lifecoach (Valmentamo)
  • Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
  • Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
  • Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
  • Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
  • Working with people -training (www.workingwithpeopletrainings.com)
  • Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
  • Kristillisen mystiikan sekä suufilaisuuden oppilas

Työhistoriani

  • Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
  • Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
  • Raakaravintokouluttaja 2010-2012
  • Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 -->
  • Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
  • Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
  • Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen ja kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ja henkisten retriittien ohjaaja. Tämä työ jatkuu tänäkin päivänä
  • Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.
  • Kuulluksi tulemisen taito-, Kohtaava parisuhde- sekä Läsnäolohaaste -verkkokurssien luominen vuonna 2019. Vuonna 2020 julkaisin Ryhdy aikuiseksi sisäiselle lapsellesi -verkkokurssin.

Mistä näissä retriiteissä on kysymys?

Olet ehkä huomannut, ettei aina ole helppoa tuntea omia tunteitaan. Retriitit auttavat sinua tässä. Saatat tunnistaa myös sen, että sinussa on olemassa kapasiteettia, johon et kuitenkaan oikein saa yhteyttä.

On kuin joku rajoittaisi sinua. Retriiteillä selvitämme mitä nämä rajoittimet ovat ja miksi meillä on sellaisia, jotta saadaan kosketus voimavaroihin, joita niiden takana on lukittuina.

Taito, jota retriitit kasvattavat ja joka on puutteellinen kasvatuksessamme, on läsnäolon taito. Retriitillä opettelemme pysymään lähellä itseämme, kohtaamaan omat kokemuksemme ja tunteemme, sekä ammentamaan siitä mitä olemme sen sijaan, että eri keinoin joutuisimme välttelemään sitä.

Pysymme siinä mitä on, jotta voimme lopulta mennä sinne, mihin haluamme mennä.

Käsittelemme erilaisin työskentelytavoin menneisyyteemme, kehitykseemme ja varhaisiin vuorovaikutussuhteisiin liittyviä ilmiöitä itsessämme. Ne ovat minuutemme perusta ja itsenäinen, vapaa, sekä oman näköinen ja tuntuinen elämä edellyttää ratkaisemattomien asioiden loppuunsaattamista, sekä omaksuttujen selviytymisstrategioidemme tunnistamista.

Retriitti antaa sinulle paikan, jossa tulla kohdatuksi ja kuulluksi. Kun meillä on paikka, josta ammentaa täysin itsellemme, pystymme antamaan arjessamme paremmin toisille. Ennen vanhaan tiedettiin hyvin, että ihmiselle tekee hyvää säännöllisesti saada aikaa vastaanottaa ja olla itsensä kanssa. Muu elämä toimii tuolloin paremmin.

Retriitillä hiljennyt kuuntelemaan. Monelle siihen ei ole arjessa tarpeeksi aikaa. Kun otamme sille aikaa, löydämme selkeyttä ja näemme ratkaisuja arkielämämme tilanteisiin. Kun otamme etäisyyttä elämäämme säännöllisesti, näemme itsemme ja elämämme selkeämmin.

Pohjimmiltaan päämäärä on tulla kokonaiseksi ihmiseksi. Eli ihmiseksi, joka tietää ja tuntee sen kuka hän on. Mikään hänessä tai toisissa ei pelota häntä tai tunnu vieraalta, koska se on hänelle jo tuttua itsessään.

Kokonainen ihminen liikkuu maailmassa vapaana, itsenäisenä ja välittömässä yhteydessä kaikkeen ympärillään. Hän on lähellä itseään ja sen vuoksi myös lähellä kaikkia muita.

Retriittien tavoite on opettaa osallistujaa keskustelemaan itsensä kanssa tavalla, joka mahdollistaa ajan kanssa sen, että hän ei enää koskaan koe olevansa yksin, etäällä itsestään, vailla jotain tai epäselvänä siitä, mihin hänen on elämässään kuljettava.

Retriitillä voimme riisua maskit ja roolit ja tulla ravituksi syvältä sisältämme. Ei tarvitse aina olla jotain, antaa jotain tai pitää yllä jotain vaikutelmaa, vaan sallia kaiken tuon hetkeksi pudota alas ja tulla nähdyksi. Olla vain.

Saamme vahvistusta niille asioille itsessämme, joita pidämme salassa, emmekä uskalla näyttää. Toiveille, kapasiteeteille, unelmille ja viisaudellemme.

Joskus olemme tienhaarassa, mutta emme uskalla myöntää itsellemme sitä. Retriitti tarjoaa tuen avautua katsomaan missä todella kuljet. Sinulla on ympärilläsi turvaverkko, kun uskallat katsoa. Tosiasiahan on, että se tuntuu siltä kuin astuisi tuntemattomaan, eikä tiedä mitä siellä on vastassa.

Retriitti antaa tilaisuuden purkaa niitä emotionaalisia tarpeita, stressiä ja arjessa vaille huomiota jääneitä asioita itsessä, jotka painavat sisällä, sekä alkavat heikentää ajan kanssa elämänlaatuamme vieden voimavaroja.

Retriitti tarjoaa osallistujille heidän niin halutessaan verkoston, jossa tulla jatkossakin kuulluksi ja kohdatuksi. Mahdollisuuden harjoittaa henkisyyttä vailla uskontoja tai vaatimuksia johonkin uskomisesta. Se mitä henkinen etsijä etsii, voi löytyä vain hänen sisältään.
Mahdollisuuden tutustua sinuun, oppia luottamaan sinuun ja tulla oman elämän auktoriteetiksi.

Retriitti auttaa luomaan yhteyden siihen kadotettuun itseen, joka on jäänyt opittujen roolien ja selviytymisstrategioiden taakse.

Työskentelymme myötä voimma viimein kasvaa lapsesta aikuiseksi. Olet kenties huomannut, että iso osa ihmisistä käyttäytyy yhä aikuisenakin kuin lapsi? Kokien maailman ja toisten olevan vastuussa hänestä ja velvoitettuja antamaan hänelle sen, mitä hän tarvitsee. Ne, jotka kasvavat oikeasti aikuisiksi, luopuvat tästä lapsen asemasta, ottaen elämästään viimein vastuun. Tästä syntyy mahdollisuutemme kokea viimein täyttymystä ja onnea, kun ymmärrämme sen olevan omasta valinnastamme kiinni.

Retriitillä saat kosketuksen elinvoimaan, iloon, herkkyyteen, omaan tahtoon ja voimaan. Kuten myös ymmärryksen, miksi olemme sulkeneet ne itsestämme. Näiden pois sulkemiseen liittyen taustojen ymmärrys on kriittinen asia, koska haluamme tuoda löytämämme voimavarat pysyväksi osaksi elämäämme.

Halutessasi löydät vertaisryhmän, joka koostuu ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneet aidosti itsestään ja siten myös siitä, kuka sinä todella olet.

Miksi retriitti kestää 5 päivää?

10 päivää tai kuukausi olisi monelle liian pitkä aika tulla itsensä äärelle. Kaksi päivää taas ei riitä siihen, että saamme haluamamme muutoksen toteutettua elämässämme. Meidän täytyy viettää tarpeeksi pitkä aika itsemme lähellä, jotta emme kadota löytämäämme ja ymmärrämme ne ilmiöt, joiden myötä olemme aiemmin kadottaneet sen. 5 päivää on riittävä aika sille, että saat mukaasi jotain pysyvää.

Stressin laukeaminen ja hermoston rentoutuminen vie aikansa. Pari ensimmäistä päivää on tätä rentoutumista. Sen jälkeen alat vastaanottaa ja löytää uutta itsestäsi. Viimeisenä päivänä taas alamme jo valmistautua arkeen. Kun meillä on 5 päivää aikaa, saapumisen ja poistumisen välissä on tarpeeksi tilaa.

Kyseessä ei ole "Pidetään hetki kivaa" ja palataan sitten samaan vanhaan arkeen, vaan tarkoitus on todella ammentaa jotain syvää ja pysyvää.

5 päivää antaa aidosti kokemuksen siitä, että olet saanut rentoutua. Tutustuaksesi itseesi sinun täytyy saada viettää aikaa itsesi kanssa.

Jotta voit nähdä, että todellinen elämäsi on jotain muuta kuin se draama, jossa usein vietämme aikaamme, tarvitset etäisyyttä omaan tarinaasi.

Siksi lähdemme hetkeksi pois siitä ympäristöstä missä arkemme vietämme, jotta saamme lisää tilaa.

Mitä retriitillä tehdään?

Teemme säännöllisesti kehollisia harjoituksia, jotta pysymme energisinä ja parannamme kykyämme olla kehollisesti läsnä. Esimerkiksi jooga, hengitysharjoitukset, laulaminen ja vapautunut liike. Harjoitukset eivät ole vaikeita, eivätkä edellytä aiempaa kokemusta.

Kaikkeen saat ohjeet.

Käymme aina yhden selkeän opetuskokonaisuuden läpi kerrallaan ja saat tutkia opetetun asian merkitystä ja ilmentymiä omassa elämässäsi. Näin oppiminen ei koskaan ole ulkoakäsin tapahtuvaa, vaan omakohtaiseen ymmärtämiseen ja kokemiseen pohjautuvaa.

Harjoitamme läsnäoloa ja syvennämme sitä erilaisin harjoituksin. Osa harjoituksista on meditatiivisia.

Teemme terapeuttisia harjoituksia silloin, kun se on käsiteltävän aiheen kannalta hyödyllistä. Toisinaan tunteiden ilmaisu, joskus voimakkaastikin on tärkeää. Mitä isompien lukkojen takana tunne tai kokemus on, sitä voimakkaammalla paineella se aluksi tulee useimmiten ulos.

Saat jakaa itsestäsi ja tulla kuulluksi siinä määrin, kuin itse valitset juuri sillä hetkellä.

Harjoituksia tehdään ryhmissä, pareittain ja itsenäisesti. Kenenkään ei ole pakko jakaa sen enempää kuin omat voimavarat sallivat. Sinua ei ajeta nurkkaan ja pakoteta avautumaan, vaan saat tehdä kaiken lempeässä hengessä ja omassa tahdissasi.

Saat selkeitä ohjeita siihen miten viedä työskentely retriitin jälkeen myös arkeesi.

Opit taidon, jota kutsumme kuulluksi tulemisen taidoksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä retriitistä

Minkä ikäisiä osallistujat ovat?

25-65 välillä yleensä. Miehiä ja naisia. Suurin osa osallistujista on keski-ikäisiä. Monipuolinen kirjo Ihmisiä eri suunnilta Suomea. Enontekiöstä Helsinkiin.

Voiko maksaa laskulla tai osamaksulla?

Molemmat ovat mahdollisia. Löydät maksuvaihtoehdot kurssin varaamisen yhteydestä.

Pitääkö minulla olla aikaisempaa kokemusta, että voin osallistua?

Et tarvitse aiempaa kokemusta tai mitään erityisiä taitoja. Riittää, että olet kiinnostunut itsestäsi. Saat selkeät ohjeet ja opastusta jokaiseen osaan retriittiä. Mukana on aina sekä uusia että aiemmin osallistuneita. Opit tehdessä muiden kanssa.

Ovatko kaikki harjoitukset pakollisia?

Mikään ei ole pakollista vaan vapaaehtoista. Olet itse vastuussa siitä miten otat osaa ja ammennat itsellesi. Haluan painottaa sitä, että retriitti on sinua varten, et sinä retriittiä varten. Ohjelma, sisältö ja harjoitukset on kuitenkin suunniteltu niin, että saisit retriitistä mahdollisimman suuren hyödyn.

Voiko retriitille tulla aikaisemmin? Entä voinko saada retriitin ajalle oman huoneen?

Kyllä, sinulla on mahdollisuus tulla retriitille jo päivää aikaisemmin tiistaina. Jos saavut aikaisemmin retriitille, niin yhden yön majoituksen + ruuan lisähinta tältä ajalta on 30€

Kyllä, voit myös saada oman huoneen retriitin ajalle lisähintaan 20€/yö

Lisäksi kaikille retriittiin osallistuville lähetetään sähköpostilla linkki osallistujatiedot kyselyyn, johon voit ilmaista toiveesi niin majoituksen, kuin ruokailun osalta.

Onko täältä päin tulossa muita? Miten kimppakyyti/kyydit?

Osallistujia on ympäri Suomen vaikkakin iso osa tulee Etelä-Suomesta. Lisäämme sinut ilmottautuessasi whatsapp -ryhmään, jossa voit sopia yhdessä matkustamisesta toisten kanssa. Saat myös ohjeet siitä, miten pääset näppärimmin paikalle julkisilla.

Entä jos 5 päivää on minulle liikaa?

Kehoitan aina huolehtimaan omasta jaksamisesta ja osallistumaan omia voimavaroja kunnioittaen. Olet tervetullut mukaan sellaisena kuin olet. Toivomme, että oletuksena pyrkisimme tekemään yhdessä 5 päivän mittaisen matkan, mutta jos lasi on täynnä ennen sitä, on lähdettävä kotiin sulattelemaan.

Millaiset nukkumisjärjestelyt ovat?

Majoitumme oletuksena 2-4 hengen huoneissa miehet miesten ja naiset naisten kesken. Pariskunnille pyritään niin toivottaessa järjestämään oma huone ja yksin majoittuville myös, kuitenkin lisähintaan. Ilmottautumisen yhteydessä voit kertoa omista toiveistasi majoituksen, nukkumisen ja ruokailujen suhteen.

Retriittiin osallistuminen on minulle iso investointi. Onko mahdollista saada alennusta?

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti (info@aarolof.fi) ja kertoa tilanteestasi. Osamaksu voi olla sinulle myös hyvä vaihtoehto ja se on tarjolla oston yhteydessä. Toisinaan on tilanteita, joissa valmius työskentelyyn on mutta talous on haastettuna. Silloin yritämme auttaa.

Millainen aikataulu retriitillä on?

Toimitan aikataulun aina noin kaksi viikkoa ennen retriittiä ja muokkaan sitä paikan päällä tarvittaessa. Aloitamme kello 10:00 keskiviikkona ja päätämme kello 17:00 sunnuntaina. Löydät alta esimerkin tyypillisestä retriitti päivästä.

07.30 - 08.30 aamuharjoitus
08.30 - 0930 aamiainen
09.45 - 12.30 opetus + harjoitus + jakaminen
12.45 - 13.45 lounas
15.00 - 17.00 pienryhmä A (toisilla vapaa-aikaa tai vapaaehtoinen harjoitus)

17.30 - 18.30 illallinen
18.45 - 21.30 opetus + harjoitus + jakaminen

Millaiset peruutusehdot retriitillä on?

Mikäli perut retriitin enemmän kuin 14 vrk ennen sen alkua, palautamme sinulle osallistumismaksusi, josta on vähennetty 50€ kulujen kattamiseksi.

Mikäli perut retriitin alle 14 vrk ennen sen alkua, palautamme osallistumismaksusi, josta on vähennetty 50€ kulujen kattamiseksi, mikäli toimitat meille todistuksen sairaudesta tai muusta sinusta riippumattomasta syystä. Muussa tapauksessa emme tee palautusta.

Onko tässä jokin uskonto takana?

Aiheet, joita tutkimme ja harjoitukset, joita teemme ovat lähtöisin valmennusmenetelmistä, terapiasuuntauksista, henkisistä perinteistä ja uskonnoista. Käytämme niitä rakentamatta kuitenkaan uutta uskomusjärjestelmää.

Haluamme tuntea enemmän itsestämme, emme oppia jälleen kerran jotain ulkokultaista. Tässä nämä eri menetelmät voivat auttaa meitä.

Onko tämä luottamuksellista?

Kyllä. Sitoudumme yhdessä luottamuksellisuuteen. Haluamme luoda luottamuksellisen tilan, jossa voit rentoutua olemaan ja löytämään.

Tuleeko tämä sama retriitti uudelleen?

En voi varmuudella luvata sitä. En osaa ennustaa sitä mihin oma tieni vie ammatillisesti ja ihmisenä, vaikka haluankin nähdä retriitit mahdollisuutena syvemmälle ja pidemmälle muutokselle. Vastaavaa opetusta ei Suomesta tällaisena toistaiseksi saa eikä samoja oppikokonaisuuksia opiskelleita ihmisiä ole toistaiseksi muita, joten resurssit retriittien toistamiseen ovat toistaiseksi minun varassani.

Haluaisin tulla mutta pelkään, etten saa ystävää tueksi mukaan.

Ymmärrän, että ystävän mukaan saaminen olisi mukava ja turvaa tuova elementti. Ryhmämme on kuitenkin erittäin välitön ja lämmin, joten huomaat kyllä pian löytäneesi ystäviä retriitiltä, kenties jopa pitkäaikaisia sellaisia. Olet myös ottamassa askelta tutustuaksesi itseesi, joten ole rohkea ja luota itseesi. Sinusta löytyy kyllä se tuki, jota kaipaat.

Olen jo pitkään tehnyt itsetutkiskelua. Voinko saada tästä jotain?

Retriiteille tulee aina myös uusia pitkän linjan tutkiskelijoita ja poikkeuksetta he huomaavat saavansa mukaansa sellaisia elementtejä, jotka tukevat jo opittua. Rehellisyyden nimissä tällä matkalla olemme aina aloittelijoita.

Mitä avoimempia olemme sille, että olemme oppimassa ja löytämässä kokoajan uutta emmekä tule valmiiksi, sitä enemmän iloa, onnea, voimaa, rakkautta, menestystä ja seikkailua voimme löytää. Jos sinulla on jo vankka pohja, hienoa. Silloin sinulla on kapasiteetti ammentaa tästä erityisen paljon koska mitä enemmän voit itsestäsi retriitillä antaa, sitä enemmän saat. Retriitti ei ole kilpailu siitä kuka on edistynein. Olemme kaikki tekemässä omaa ainutlaatuista matkaamme ja sitä retriitin on tarkoitus tukea.

Onko hyötyä tulla vain yhdelle retriitille?

Yksittäinen retriitti on kuin tulisit paikalle ja laittaisit itsesi hetkeksi kiinni laturiin. Saat ammentaa ja oppia. Suosittelen osallistumista vaikka et tietäisi jatkosta. Haluan kuitenkin myös kutsua sinut osallistumaan jatkossakin, jotta saisit kokea mitä voit sisältäsi löytää ja miten elämäsi voi muuttua rikkaammaksi ja rikkaammaksi. Valinta on kuitenkin sinun ja olet tervetullut riippumatta siitä, kuinka usein osallistut.

Sisältääkö retriitti henkilökohtaista työskentelyä Aaron kanssa?

Kyllä ja ei. Retriitti ei sisällä kahdenkeskistä aikaa mutta työskentelen kanssasi henk.koht. sekä pienryhmissä että oppituokioiden yhteydessä. Sinulla on lukuisia tilaisuuksia työskennellä sekä minun että muiden osallistujien kanssa ja tukemana.

Onko tämä terapiaa?

Työskentely on vääjäämättä terapeuttista koska olemme läsnäolevasti paikalla itsellemme. Käsittelemme myös monia yhteisiä persoonallisuuteemme liittyviä haasteita ja piirteitä. Saat tilaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme kuitenkaan tee terapiaa eikä työskentely sovi mielenterveyspalvelujen tarpeessa olevalle henkilölle. Autan sinua itsetuntemuksesi ja tutkimuksesi kanssa, mutta voimavarat, kiinnostus ja työpanos täytyy löytyä ensin sinulta.

Missä retriitti järjestetään?

Retriitti järjestetään idyllisessä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Haluatko tulla mukaan?

Paina tästä itsesi mukaan retriitille ennakkohintaan

Retriitin hinta on 640€.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 2.12.2020 kello 10.00 ja päättyy 6.12 kello 17.00. Hinta paikan päällä 640€ ja kotoa käsin 420€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 420€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi