Tervehdys ja kiitos mielenkiinnostasi TUNNE ITSESI -retriittiä kohtaan.

Tämän retriitin tarkoitus on tarjota sinulle lisää itsetuntemusta, voimavaroja, vapautta historiasi vaikutuksesta sekä selkeyttä elämääsi ja sen suuntaa koskien.

Tärkein kysymykseni sinulle on, että voitko olla avoin sille, ettet tunne itseäsi niin hyvin kuin voisit? Jos voit olla, sinun on mahdollista oppia. Jos tunnet itsesi jo riittävän hyvin etkä ole kiinnostunut oppimaan lisää, jokin muu kuin tämä retriitti sopii sinulle uskoakseni paremmin.

Itsetuntemus on se, joka lisää voimavarojasi koska luonnollinen itsesi on lähteesi voimavaroille. Voimalle, vahvuudelle, ilolle, rakkaudelle, itsevarmuudelle ja selkeydelle. Kun tutustut siihen miten historiasi vaikuttaa sinuun, millaisia rooleja sinulla on ja millaisia käsityksiä sinulla on itsestäsi sekä muista, alat vapautua siitä minuudesta, joka pitää sinua etäällä luonnollisesta itsestäsi.

Onnellisuus ja ilo kumpuavat siitä kun olet itsesi. Menestys syntyy siitä kun ulkoinen elämäsi alkaa ilmentää aidosti sitä mitä olet sen sijaan, että se on historiasi toistamista. Selkeys syntyy siitä, että näet miten asiat todella ovat juuri nyt vailla historiasi väritystä. Täyttymys tapahtuu sisäisesti kun sen ulkoa etsiminen alkaa viimein hellittää. Huomaat, että toiveesi siitä, että sinulla olisi jokin merkitys ja jotain annettavaa voi viimein toteutua.

Ovatko nämä siis asioita, joita haluat? Selkeys, vapaus, voimavarat, täyttymys, onnellisuus ja ilo. Jos ne ovat ja olet halukas lattamaan itsesi likoon sekä oppimaan, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Et voi menettää kuin jotain sellaista, joka ei palvele sinua. Saatavissa on sitäkin enemmän.

Kyllä, haluan tulla mukaan

Retriitin hinta on 690€ sisältäen täyshoidon viidelle päivälle. Paikkoja on rajallinen määrä.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 17.3.2021 kello 10.00 ja päättyy 21.3 kello 17.00. Hinta paikan päällä 690€ ja kotoa käsin 470€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 470€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi

Mitä retriitti antaa sinulle?

Retriittien tarkoitus on aluksi rakentaa sinulle parempi pääsy sellaisiin voimavaroihin itsessäsi kuin voima, vahvuus, rauha, eläväisyys, rakkaus, ilo, myötätunto ja itsevarmuus.

Nämä voimavarat antavat sinulle paremman perustan, jolta toimia elämässäsi sekä syventää itsetuntemustasi.

Mainitsemani voimavarat ovat luonnollinen osa itseäsi. Historiasi myötä olet etääntynyt itsestäsi ja siten myös näistä voimavaroista. Saat niihin yhteyden kun tutustut siihen minuuteen, joka muodostuu rooleista, kohtaamattomista kokemuksista, itseäsi koskevista käsityksistä ja sisäistämistäsi vanhemmista.

Ajan kanssa alat vapautua menneisyydestäsi. Sen myötä kokemus ja ymmärrys itsestäsi sekä elämästä muuttuvat ja rikastuvat. Tämä kaikki ei tapahdu yhdellä retriitillä mutta yhdestä on hyvä aloittaa ja yksikin antaa sinulle paljon.

Mitä retriitillä tehdään?

Retriitti koostuu monista eri osista. Päivät sisältävät useimmiten kaksi opetus kokonaisuutta, joiden sisältöä saat tutkia omakohtaisesti parin tai pienen ryhmän kanssa tehtävin harjoituksin.

Päivät aloitamme tyypillisesti hiljentyen ja läsnäoloa harjoittaen. Myöhemmin päivällä teemme kehollisemman harjoituksen.

Näiden lisäksi sinulla on mahdollisuus työskennellä kanssani henkilökohtaisesti joko pienryhmä tapaamisessa tai opetusten jälkeisissä työskentely osuuksissa.

Merkittävä anti syntyy myös niiden monien kohtaamisten kautta, joita retriitillä saat kokea. Olitpa uusi tai vanha, sinut toivotetaan tervetulleeksi välittömään ilmapiiriin. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja saat harjoitella löysäämään tutuista rooleistasi vuorovaikutuksessa sekä nauttia aitoudesta ja kohdatuksi tulemisesta.

Jotta itsetuntemuksemme voi syventyä kaikkiin suuntiin, työskentelymme sisällyttää itsemme eri osat. Kehon, tunteet, mielen sekä hengen. Työskentelymme ei ole terapiaa mutta se on terapeuttista. Se ei ole itsensä kehittämistä mutta kehitymme vääjäämättä ihmisinä. Eikä se liity mihinkään uskontoon mutta johtaa omakohtaiseen yhteyteen sen elämän kanssa, jota me kaikki olemme.

Paina tästä itsesi mukaan retriitille ennakkohintaan

Retriitin hinta on 690€ sisältäen täyshoidon viidelle päivälle. Paikkoja on rajallinen määrä.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 17.3.2021 kello 10.00 ja päättyy 21.3 kello 17.00. Hinta paikan päällä 690€ ja kotoa käsin 470€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 470€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi

Mitä osallistujat kertovat retriiteistä?

Ennen retriittejä suoritin elämää. Retriittien myötä olen saanut työkaluja ja löytänyt itsestäni resursseja joiden avulla olen uskaltanut pysähtyä itseni ja oman kokemuksen äärelle. Rohkeutta kohdata sellaisia asioita ja kokemuksia jotka olen aikaisemmin sivuttanut. Sen myötä elämästä on tullut värikkäämpää, tunteikkaampaa ja läsnäolevampaa. Elämä ä joka tuntuu elämältä.

Osallistuja syksyltä 2019

Aaro osaa tuoda lempeästi ja rehellisen suorasti näkyväksi kaiken onnelliseen ja vastuulliseen elämään tarvittavan. Kun kaikki sinussa saa olla, voit rentoutua ja aloittaa tutkimusmatkasi.

Omalle matkalleni olen saanut arvokkaita työkaluja ja mikä tärkeintä, Aaron esimerkin kautta luvan katsoa ja kuulla itseäni rehellisesti ja rakkaudellisesti. En voi verrata työskentelyä Aaron kanssa mihinkään aiempiin käymiini koulutuksiin, en edes psykoterapiakoulutukseeni, sillä niistä on aina puuttunut jotain.

Aaron tavassa olla ja työskennellä se ei onneksi puutu, vaan on vahvasti läsnä: kyky ymmärtää ihmistä niin kokonaisvaltaisesti, että et kerta kaikkiaan halua enää jatkaa elämääsi kulkien unessa, vailla todellista tarkoitusta ja vapautta.

Johanna, psykologi & psykoterapeutti

Olen saanut retriiteillä kokemuksia, jotka ovat suoraan vaikuttaneet vuorovaikutustilanteisiin erilaisten ihmisten kanssa. Koen että monet toimintamallini ovat tulleet "tilavammaksi" tai jopa kokonaan kadonneet. Tilasta käsin on helpompi tarkkailla toimintaani ja pysyä läsnä sille mitä tapahtuu.

Osallistuja syksyltä 2019

Kenelle retriitti sopii?

Retriitti sopii itsetuntemuksesta, elämästä, henkisyydestä, vuorovaikutuksesta, voimavaraantumisesta, johtamisesta, psyykkisestä hyvinvoinnista, elämäntapojen muuttamisesta, ihmissuhteiden parantamisesta, oman tiensä löytämisestä sekä hyvästä elämästä kiinnostuneelle.

Työskentelymme ei ole ratkaisu keskeistä vaan tähtää ensisijaisesti johonkin syvempään. Itsesi tuntemiseen, vapauteen sekä rikkaamman elämän kokemiseen. Saatat kuitenkin kaivata tietoa siitä miten retriitti auttaa sinua ratkomaan elämäsi ongelmia. Alla oleviin tilanteisiin osallistujat ovat saaneet tukea:

 • Et ymmärrä itseäsi ihmissuhteissa
 • Elämä tuntuu toistavan itseään
 • Tuntuu, että jokin sinussa on vajaata tai tyhjää
 • Elämä on hyvin mutta jokin puuttuu
 • Olet alkanut ymmärtää, ettet ehkä tunnekaan itseäsi
 • Olet jo kosketuksissa itsesi kanssa mutta vielä vailla suuntaa
 • Törmäät jatkuvasti samoihin negatiivisiin tunteisiin
 • Sinun on vaikea tuntea tai tunteet vievät sinua mennessään
 • Sisälläsi on kaipuu, jota et osaa selittää
 • Roolit, joita sinulla on rajoittavat sinua
 • Et voi sanoa luottavasi itseesi tai rakastavasi ja arvostavasi itseäsi
 • Olet tajunnut, että historiasi vaikuttaa sinuun. Haluat tietää lisää
 • Olet lukenut itsetuntemuksesta mutta huomaat, ettei lukeminen vaikuta juurikaan
 • Haluat oppia konkreettisia työkaluja ja muuttua ihmisenä
 • Kaipaat tulla aidosti nähdyksi
 • Tiedät, että sinulla on enemmän voimavaroja kuin juuri nyt koet ja haluat löytää ne
 • Haluat kokea iloa, voimaantumista, eläväisyyttä, sydämellisyyttä ja selkeyttä.

Retriitti ei sovellu mielenterveysongelmiin apua tarvitsevalle enkä suosittele sitä ihmiselle, joille normaalista arjesta selviäminen on haastavaa. Työskentelymme antaa paljon ja vaatii meiltä samalla voimavaroja.

Voit osallistua kotoasi käsin tai paikan päältä.

Nykyisin retriitille voi osallistua paikan päällä tai kotoa käsin. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja ja niin minulla itselläni kuin osallistujilla on hyviä kokemuksia molemmista. Suosittelen paikan päälle tulemista jos se on sinulle mahdollista. Kokemus on vahvempi ja tuetumpi paikan päällä.

Mikäli käyt retriitin kotoasi käsin, saat ohjeet siihen miten sen syventymistä voi auttaa. Toteutamme etänä osallistumisen zoom -ohjelman avulla, jonka saat maksutta ladattua koneellesi. Tärkeintä on, että sinulla on tietokone/puhelin, jolla osallistua sekä tila, jossa voit keskittyä opetukseen ja harjoituksiin.

Pystyt osallistumaan etänä kaikkeen retriitin sisältöön. Kehollisiin harjoituksiin, opetukseen, opetuksia konkretisoiviin harjoituksiin, pienryhmä -työskentelyyn sekä kysymykset ja kommentit osioihin.

Katso alta miltä retriitillämme on näyttänyt noin kaksi vuotta sitten.

Kuka on Aaro Löf?

Ehkä olen jo sinulle tuttu esimerkiksi kirjani tai Hidasta elämää-kirjoituksieni kautta.

Jos en ole vielä tuttu sinulle ja jos minulle jokin ammattinimike pitäisi antaa, niin olen henkinen valmentaja. Työni tarkoitus on auttaa (myös minua itseäni) ja muita ihmisiä ympärilläni, tuntemaan itsensä ja ymmärtämään mikä suunnaton rikkaus sen oppimismatkan takana on.

Olen vuosien aikana ehtinyt tekemään paljon muutakin, mutta tämä on kutsumukseni. Jos haluat tietää missä olen opiskellut ja toteuttanut itseäni, voit lukea alta.

Koulutuksia mitä olen käynyt vuosien varrella

  • Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
  • LCF -lifecoach (Valmentamo)
  • Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
  • Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
  • Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
  • Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
  • Working with people -training (www.workingwithpeopletrainings.com)
  • Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
  • Kristillisen mystiikan sekä suufilaisuuden oppilas

Työhistoriani

  • Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
  • Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
  • Raakaravintokouluttaja 2010-2012
  • Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 -->
  • Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
  • Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
  • Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen ja kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ja henkisten retriittien ohjaaja. Tämä työ jatkuu tänäkin päivänä
  • Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.
  • Kuulluksi tulemisen taito-, Kohtaava parisuhde- sekä Läsnäolohaaste -verkkokurssien luominen vuonna 2019. Vuonna 2020 julkaisin Ryhdy aikuiseksi sisäiselle lapsellesi -verkkokurssin.

Mistä näissä retriiteissä on kysymys?

Olet ehkä huomannut, ettei aina ole helppoa tuntea omia tunteitaan. Retriitit auttavat sinua tässä. Saatat tunnistaa myös sen, että sinussa on olemassa kapasiteettia, johon et kuitenkaan oikein saa yhteyttä.

On kuin joku rajoittaisi sinua. Retriiteillä selvitämme mitä nämä rajoittimet ovat ja miksi meillä on sellaisia, jotta saadaan kosketus voimavaroihin, joita niiden takana on lukittuina.

Taito, jota retriitit kasvattavat ja joka on puutteellinen kasvatuksessamme, on läsnäolon taito. Retriitillä opettelemme pysymään lähellä itseämme, kohtaamaan omat kokemuksemme ja tunteemme, sekä ammentamaan siitä mitä olemme sen sijaan, että eri keinoin joutuisimme välttelemään sitä.

Pysymme siinä mitä on, jotta voimme lopulta mennä sinne, mihin haluamme mennä.

Käsittelemme erilaisin työskentelytavoin menneisyyteemme, kehitykseemme ja varhaisiin vuorovaikutussuhteisiin liittyviä ilmiöitä itsessämme. Ne ovat minuutemme perusta ja itsenäinen, vapaa, sekä oman näköinen ja tuntuinen elämä edellyttää ratkaisemattomien asioiden loppuunsaattamista, sekä omaksuttujen selviytymisstrategioidemme tunnistamista.

Retriitti antaa sinulle paikan, jossa tulla kohdatuksi ja kuulluksi. Kun meillä on paikka, josta ammentaa täysin itsellemme, pystymme antamaan arjessamme paremmin toisille. Ennen vanhaan tiedettiin hyvin, että ihmiselle tekee hyvää säännöllisesti saada aikaa vastaanottaa ja olla itsensä kanssa. Muu elämä toimii tuolloin paremmin.

Retriitillä hiljennyt kuuntelemaan. Monelle siihen ei ole arjessa tarpeeksi aikaa. Kun otamme sille aikaa, löydämme selkeyttä ja näemme ratkaisuja arkielämämme tilanteisiin. Kun otamme etäisyyttä elämäämme säännöllisesti, näemme itsemme ja elämämme selkeämmin.

Pohjimmiltaan päämäärä on tulla kokonaiseksi ihmiseksi. Eli ihmiseksi, joka tietää ja tuntee sen kuka hän on. Mikään hänessä tai toisissa ei pelota häntä tai tunnu vieraalta, koska se on hänelle jo tuttua itsessään.

Kokonainen ihminen liikkuu maailmassa vapaana, itsenäisenä ja välittömässä yhteydessä kaikkeen ympärillään. Hän on lähellä itseään ja sen vuoksi myös lähellä kaikkia muita.

Retriittien tavoite on opettaa osallistujaa keskustelemaan itsensä kanssa tavalla, joka mahdollistaa ajan kanssa sen, että hän ei enää koskaan koe olevansa yksin, etäällä itsestään, vailla jotain tai epäselvänä siitä, mihin hänen on elämässään kuljettava.

Retriitillä voimme riisua maskit ja roolit ja tulla ravituksi syvältä sisältämme. Ei tarvitse aina olla jotain, antaa jotain tai pitää yllä jotain vaikutelmaa, vaan sallia kaiken tuon hetkeksi pudota alas ja tulla nähdyksi. Olla vain.

Saamme vahvistusta niille asioille itsessämme, joita pidämme salassa, emmekä uskalla näyttää. Toiveille, kapasiteeteille, unelmille ja viisaudellemme.

Joskus olemme tienhaarassa, mutta emme uskalla myöntää itsellemme sitä. Retriitti tarjoaa tuen avautua katsomaan missä todella kuljet. Sinulla on ympärilläsi turvaverkko, kun uskallat katsoa. Tosiasiahan on, että se tuntuu siltä kuin astuisi tuntemattomaan, eikä tiedä mitä siellä on vastassa.

Retriitti antaa tilaisuuden purkaa niitä emotionaalisia tarpeita, stressiä ja arjessa vaille huomiota jääneitä asioita itsessä, jotka painavat sisällä, sekä alkavat heikentää ajan kanssa elämänlaatuamme vieden voimavaroja.

Retriitti tarjoaa osallistujille heidän niin halutessaan verkoston, jossa tulla jatkossakin kuulluksi ja kohdatuksi. Mahdollisuuden harjoittaa henkisyyttä vailla uskontoja tai vaatimuksia johonkin uskomisesta. Se mitä henkinen etsijä etsii, voi löytyä vain hänen sisältään.
Mahdollisuuden tutustua sinuun, oppia luottamaan sinuun ja tulla oman elämän auktoriteetiksi.

Retriitti auttaa luomaan yhteyden siihen kadotettuun itseen, joka on jäänyt opittujen roolien ja selviytymisstrategioiden taakse.

Työskentelymme myötä voimma viimein kasvaa lapsesta aikuiseksi. Olet kenties huomannut, että iso osa ihmisistä käyttäytyy yhä aikuisenakin kuin lapsi? Kokien maailman ja toisten olevan vastuussa hänestä ja velvoitettuja antamaan hänelle sen, mitä hän tarvitsee. Ne, jotka kasvavat oikeasti aikuisiksi, luopuvat tästä lapsen asemasta, ottaen elämästään viimein vastuun. Tästä syntyy mahdollisuutemme kokea viimein täyttymystä ja onnea, kun ymmärrämme sen olevan omasta valinnastamme kiinni.

Retriitillä saat kosketuksen elinvoimaan, iloon, herkkyyteen, omaan tahtoon ja voimaan. Kuten myös ymmärryksen, miksi olemme sulkeneet ne itsestämme. Näiden pois sulkemiseen liittyen taustojen ymmärrys on kriittinen asia, koska haluamme tuoda löytämämme voimavarat pysyväksi osaksi elämäämme.

Halutessasi löydät vertaisryhmän, joka koostuu ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneet aidosti itsestään ja siten myös siitä, kuka sinä todella olet.

Miksi retriitti kestää 5 päivää?

10 päivää tai kuukausi olisi monelle liian pitkä aika tulla itsensä äärelle. Kaksi päivää taas ei riitä siihen, että saamme haluamamme muutoksen toteutettua elämässämme. Meidän täytyy viettää tarpeeksi pitkä aika itsemme lähellä, jotta emme kadota löytämäämme ja ymmärrämme ne ilmiöt, joiden myötä olemme aiemmin kadottaneet sen. 5 päivää on riittävä aika sille, että saat mukaasi jotain pysyvää.

Stressin laukeaminen ja hermoston rentoutuminen vie aikansa. Pari ensimmäistä päivää on tätä rentoutumista. Sen jälkeen alat vastaanottaa ja löytää uutta itsestäsi. Viimeisenä päivänä taas alamme jo valmistautua arkeen. Kun meillä on 5 päivää aikaa, saapumisen ja poistumisen välissä on tarpeeksi tilaa.

Kyseessä ei ole "Pidetään hetki kivaa" ja palataan sitten samaan vanhaan arkeen, vaan tarkoitus on todella ammentaa jotain syvää ja pysyvää.

5 päivää antaa aidosti kokemuksen siitä, että olet saanut rentoutua. Tutustuaksesi itseesi sinun täytyy saada viettää aikaa itsesi kanssa.

Jotta voit nähdä, että todellinen elämäsi on jotain muuta kuin se draama, jossa usein vietämme aikaamme, tarvitset etäisyyttä omaan tarinaasi.

Siksi lähdemme hetkeksi pois siitä ympäristöstä missä arkemme vietämme, jotta saamme lisää tilaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä retriitistä

Minkä ikäisiä osallistujat ovat?

25-65 välillä yleensä. Miehiä ja naisia. Suurin osa osallistujista on keski-ikäisiä. Monipuolinen kirjo Ihmisiä eri suunnilta Suomea. Enontekiöstä Helsinkiin.

Voiko maksaa laskulla tai osamaksulla?

Molemmat ovat mahdollisia. Löydät maksuvaihtoehdot kurssin varaamisen yhteydestä.

Pitääkö minulla olla aikaisempaa kokemusta, että voin osallistua?

Et tarvitse aiempaa kokemusta tai mitään erityisiä taitoja. Riittää, että olet kiinnostunut itsestäsi. Saat selkeät ohjeet ja opastusta jokaiseen osaan retriittiä. Mukana on aina sekä uusia että aiemmin osallistuneita. Opit tehdessä muiden kanssa.

Ovatko kaikki harjoitukset pakollisia?

Mikään ei ole pakollista vaan vapaaehtoista. Olet itse vastuussa siitä miten otat osaa ja ammennat itsellesi. Haluan painottaa sitä, että retriitti on sinua varten, et sinä retriittiä varten. Ohjelma, sisältö ja harjoitukset on kuitenkin suunniteltu niin, että saisit retriitistä mahdollisimman suuren hyödyn.

Voiko retriitille tulla aikaisemmin? Entä voinko saada retriitin ajalle oman huoneen?

Kyllä, sinulla on mahdollisuus tulla retriitille jo päivää aikaisemmin tiistaina. Jos saavut aikaisemmin retriitille, niin yhden yön majoituksen + ruuan lisähinta tältä ajalta on 30€

Kyllä, voit myös saada oman huoneen retriitin ajalle lisähintaan 20€/yö

Lisäksi kaikille retriittiin osallistuville lähetetään sähköpostilla linkki osallistujatiedot kyselyyn, johon voit ilmaista toiveesi niin majoituksen, kuin ruokailun osalta.

Onko täältä päin tulossa muita? Miten kimppakyyti/kyydit?

Osallistujia on ympäri Suomen vaikkakin iso osa tulee Etelä-Suomesta. Lisäämme sinut ilmottautuessasi whatsapp -ryhmään, jossa voit sopia yhdessä matkustamisesta toisten kanssa. Saat myös ohjeet siitä, miten pääset näppärimmin paikalle julkisilla.

Entä jos 5 päivää on minulle liikaa?

Kehoitan aina huolehtimaan omasta jaksamisesta ja osallistumaan omia voimavaroja kunnioittaen. Olet tervetullut mukaan sellaisena kuin olet. Toivomme, että oletuksena pyrkisimme tekemään yhdessä 5 päivän mittaisen matkan, mutta jos lasi on täynnä ennen sitä, on lähdettävä kotiin sulattelemaan.

Millaiset nukkumisjärjestelyt ovat?

Majoitumme oletuksena 2-4 hengen huoneissa miehet miesten ja naiset naisten kesken. Pariskunnille pyritään niin toivottaessa järjestämään oma huone ja yksin majoittuville myös, kuitenkin lisähintaan. Ilmottautumisen yhteydessä voit kertoa omista toiveistasi majoituksen, nukkumisen ja ruokailujen suhteen.

Retriittiin osallistuminen on minulle iso investointi. Onko mahdollista saada alennusta?

Jos rahatilanteesi on heikko, sinun kannattaa kysyä asiasta henkilökohtaisesti (info@aarolof.fi) ja kertoa tilanteestasi. Osamaksu voi olla sinulle myös hyvä vaihtoehto ja se on tarjolla oston yhteydessä. Toisinaan on tilanteita, joissa valmius työskentelyyn on mutta talous on haastettuna. Silloin yritämme auttaa.

Millainen aikataulu retriitillä on?

Toimitan aikataulun aina noin kaksi viikkoa ennen retriittiä ja muokkaan sitä paikan päällä tarvittaessa. Aloitamme kello 10:00 keskiviikkona ja päätämme kello 17:00 sunnuntaina. Löydät alta esimerkin tyypillisestä retriitti päivästä.

07.30 - 08.30 aamuharjoitus
08.30 - 0930 aamiainen
09.45 - 12.30 opetus + harjoitus + jakaminen
12.45 - 13.45 lounas
15.00 - 17.00 pienryhmä A (toisilla vapaa-aikaa tai vapaaehtoinen harjoitus)

17.30 - 18.30 illallinen
18.45 - 21.30 opetus + harjoitus + jakaminen

Millaiset peruutusehdot retriitillä on?

Mikäli perut retriitin enemmän kuin 14 vrk ennen sen alkua, palautamme sinulle osallistumismaksusi, josta on vähennetty 50€ kulujen kattamiseksi.

Mikäli perut retriitin alle 14 vrk ennen sen alkua, palautamme osallistumismaksusi, josta on vähennetty 50€ kulujen kattamiseksi, mikäli toimitat meille todistuksen sairaudesta tai muusta sinusta riippumattomasta syystä. Muussa tapauksessa emme tee palautusta.

Onko tässä jokin uskonto takana?

Aiheet, joita tutkimme ja harjoitukset, joita teemme ovat lähtöisin valmennusmenetelmistä, terapiasuuntauksista, henkisistä perinteistä ja uskonnoista. Käytämme niitä rakentamatta kuitenkaan uutta uskomusjärjestelmää.

Haluamme tuntea enemmän itsestämme, emme oppia jälleen kerran jotain ulkokultaista. Tässä nämä eri menetelmät voivat auttaa meitä.

Onko tämä luottamuksellista?

Kyllä. Sitoudumme yhdessä luottamuksellisuuteen. Haluamme luoda luottamuksellisen tilan, jossa voit rentoutua olemaan ja löytämään.

Tuleeko tämä sama retriitti uudelleen?

En voi varmuudella luvata sitä. En osaa ennustaa sitä mihin oma tieni vie ammatillisesti ja ihmisenä, vaikka haluankin nähdä retriitit mahdollisuutena syvemmälle ja pidemmälle muutokselle. Vastaavaa opetusta ei Suomesta tällaisena toistaiseksi saa eikä samoja oppikokonaisuuksia opiskelleita ihmisiä ole toistaiseksi muita, joten resurssit retriittien toistamiseen ovat toistaiseksi minun varassani.

Haluaisin tulla mutta pelkään, etten saa ystävää tueksi mukaan.

Ymmärrän, että ystävän mukaan saaminen olisi mukava ja turvaa tuova elementti. Ryhmämme on kuitenkin erittäin välitön ja lämmin, joten huomaat kyllä pian löytäneesi ystäviä retriitiltä, kenties jopa pitkäaikaisia sellaisia. Olet myös ottamassa askelta tutustuaksesi itseesi, joten ole rohkea ja luota itseesi. Sinusta löytyy kyllä se tuki, jota kaipaat.

Olen jo pitkään tehnyt itsetutkiskelua. Voinko saada tästä jotain?

Retriiteille tulee aina myös uusia pitkän linjan tutkiskelijoita ja poikkeuksetta he huomaavat saavansa mukaansa sellaisia elementtejä, jotka tukevat jo opittua. Rehellisyyden nimissä tällä matkalla olemme aina aloittelijoita.

Mitä avoimempia olemme sille, että olemme oppimassa ja löytämässä kokoajan uutta emmekä tule valmiiksi, sitä enemmän iloa, onnea, voimaa, rakkautta, menestystä ja seikkailua voimme löytää. Jos sinulla on jo vankka pohja, hienoa. Silloin sinulla on kapasiteetti ammentaa tästä erityisen paljon koska mitä enemmän voit itsestäsi retriitillä antaa, sitä enemmän saat. Retriitti ei ole kilpailu siitä kuka on edistynein. Olemme kaikki tekemässä omaa ainutlaatuista matkaamme ja sitä retriitin on tarkoitus tukea.

Onko hyötyä tulla vain yhdelle retriitille?

Yksittäinen retriitti on kuin tulisit paikalle ja laittaisit itsesi hetkeksi kiinni laturiin. Saat ammentaa ja oppia. Suosittelen osallistumista vaikka et tietäisi jatkosta. Haluan kuitenkin myös kutsua sinut osallistumaan jatkossakin, jotta saisit kokea mitä voit sisältäsi löytää ja miten elämäsi voi muuttua rikkaammaksi ja rikkaammaksi. Valinta on kuitenkin sinun ja olet tervetullut riippumatta siitä, kuinka usein osallistut.

Sisältääkö retriitti henkilökohtaista työskentelyä Aaron kanssa?

Kyllä ja ei. Retriitti ei sisällä kahdenkeskistä aikaa mutta työskentelen kanssasi henk.koht. sekä pienryhmissä että oppituokioiden yhteydessä. Sinulla on lukuisia tilaisuuksia työskennellä sekä minun että muiden osallistujien kanssa ja tukemana.

Onko tämä terapiaa?

Työskentely on vääjäämättä terapeuttista koska olemme läsnäolevasti paikalla itsellemme. Käsittelemme myös monia yhteisiä persoonallisuuteemme liittyviä haasteita ja piirteitä. Saat tilaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme kuitenkaan tee terapiaa eikä työskentely sovi mielenterveyspalvelujen tarpeessa olevalle henkilölle. Autan sinua itsetuntemuksesi ja tutkimuksesi kanssa, mutta voimavarat, kiinnostus ja työpanos täytyy löytyä ensin sinulta.

Missä retriitti järjestetään?

Retriitti järjestetään idyllisessä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä.

Tule mukaan

Paina tästä itsesi mukaan retriitille ennakkohintaan

Retriitin hinta on 690€ sisältäen täyshoidon viidelle päivälle. Paikkoja on rajallinen määrä.

Voit osallistua retriitille paikan päällä Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Tai kotoasi käsin tietokoneen/puhelimen välityksellä. Valitessasi osallistumisen verkon kautta saat selkeät ohjeet osallistumiseen ja pääset osallistumaan koko ohjelmaan.

Retriitti alkaa 17.3.2021 kello 10.00 ja päättyy 21.3 kello 17.00. Hinta paikan päällä 690€ ja kotoa käsin 470€. Maksat tässä vaiheessa ilmoittautumista vain retriitin osuuden 470€. Majoitus ja ruokailut (220€) maksetaan paikan päällä niiden osalta, jotka kokoontuvat sinne fyysisesti.

Jos sinun on tarpeen kysyä jotain ennen päätöstä, laita minulle postia osoitteeseen info@aarolof.fi