Läsnäolohaaste - eli 3 viikkoa kestävä maksuton verkkokurssi.
Läsnäolon harjoittaminen on, asia joka voi parantaa työhyvinvointia, terveyttä, itsetuntemusta, ihmissuhteita ja yleistä elämänlaatua. Osallistu haasteeseen ja selvitä mitä se voi tarjota sinulle.
Täytä tietosi alle ja ammenna
läsnäolohaasteen hyödyistä jo tänään.
Yksityisyytesi on tärkeää ja tietojasi kohdellaan huolella
Läsnäoloharjoitusten myötä olen huomannut olevani paljon rauhallisempi niissä tilanteissa, joissa aiemmin toimin harkitsematta.
Pihla
Läsnäolevan hetken merkitystä ei voi ylikorostaa koska se on oviaukkomme uuteen tulevaisuuteen.
Tohtori Joe Dispenza
Ilman läsnäolon taitoa elämälläni ei olisi kunnon perustaa. Se on auttanut minua kehon, tunteiden, ihmissuhteiden ja työn suhteen. Se tekee minusta pikkuhiljaa paremman ja terveemmän ihmisen.
Harun Löf
Miten haaste toimii?
Rekisteröitymisen yhteydessä saamillasi tunnuksilla, voit kirjautua kurssille sähköpostiin saamasi linkin kautta. 3 viikon aikana saat videona ja tekstinä ohjeet 7 erilaiseen läsnäoloa parantavaan harjoitukseen. Voit halutessasi osallistua myös haasteeseen osallistuville luodun facebook -ryhmän keskusteluun.
Kenelle haaste sopii?
Kuka tahansa läsnäolosta kiinnostunut voi osallistua. Harjoitukset ovat pituudeltaan 5-10 minuutin mittaisia ja jokaiseen kuuluu lisäksi muutaman minuutin mittainen, harjoitusta ja läsnäoloa yleisesti pohjustava video.
Tarvitset siis noin 15 minuuttia aikaa joka kolmas päivä ja n. 7 minuuttia aikaa seuraavina kahtena päivänä, mikäli haluat osallistua haasteeseen säännöllisesti 3 viikon ajan.
Emme suosittele haasteeseen osallistumista mielenterveysongelmista kärsiville, ilman hoidosta vastaavan ammattilaisen suositusta.
Mikä haasteen tarkoitus on?
Tarjota sinulle paikasta ja rahasta riippumaton mahdollisuus kokeilla läsnäoloharjoitusten hyötyjä, pienellä ajallisella investoinnilla.
Haasteen harjoitteet ovat olleet KASVUALUSTAN ja Harun Löfin kanssa työskennelleille hyödyllisiä ja haluamme antaa mahdollisuuden tutustua niihin.
Mindfulness on yksi läsnäoloon perustuva menetelmä. Tutkimus kertoo sen vaikutuksista seuraavaa:
Mindfulnessin on todettu vähentävän tunnepitoista rasitusta, helpottavan kielteisiä mielentiloja sekä parantavan useilla tavoilla elämän laatua.
Vaikutukset mielen tasolla liittyvät erityisesti ajattelun joustavuuteen, positiivisiin tunteisiin sekä kasvaneeseen tietoisuuteen oman mielen toiminnasta. Kasvanut tietoisuus vaikuttaa positiivisesti lisäämällä kykyä säännellä tunteita sekä palautua nopeammin kielteisistä tunnetiloista.
Vaikutukset aivojen fysiologian tasolla näkyvät mm. tarkkaavaisuuden ohjaamiseen, itseä koskevaan tietoisuuteen sekä tunteiden nimeämisen liittyvien alueiden aktiivisuuden lisääntymisenä ja kasvuna. Fysiologisina vaikutuksina on dokumentoitu mm. stressihormonien tason laskevan sekä immuunivasteen paranevan.
(Lähde: Greeson, J.M.: Mindfulness Research Update: 2008, Complementary Health Practice Review 2009, 14:10-18, jossa koottiin 52 keskeisen tutukimuksen tulokset.)