fbpx

KASVUALUSTA

KUKA ON HARUN LÖF?

Harun Löf on henkistä opetusta ja koulutusta tarjoavan KASVUALUSTAN pääopettaja. Hän on myös mestarin vihkimyksen sekä Naqshbandi-Haqqani suufi -perinteen sheikin (suufi mestari/opettaja) nimityksen saanut ja siitä myöhemmin luopunut tavallinen 40 -vuotias mies Suomesta. 

Harunin elämän kantava teema on pienestä pojasta lähtien ollut uteliaisuus elämän perimmäistä luonnetta kohtaan. Lapsuuden muistot siitä, että todellisuus oli aiemmin täydempi, saivat hänet perustamaan ensimmäisen henkisiä asioita tutkivan ryhmän jo teini-iässä.

”Muistelen, että äitini toi minulle henkisiä kirjoja kirjastosta jo ala-asteella.”

2008 vuosi oli Harunille käännekohta. 25 -vuotias nuori mies toimi tuolloin 250 henkisen yhtiön omistajana ja etäisyys itseen oli niin voimakas, että se johti romahdukseen. Tämä kokonaisvaltainen psykofyysinen rentoutuminen paljasti jälleen sen todellisuuden, joka oli aina kiehtonut häntä.

Muutaman kuukauden kestänyt avartunut tietoisuudentila puhutteli Harunia niin syvästi, että sen äärellä pysyminen ja sinne takaisin löytäminen muotoutuivat hänen elämänsä ensisijaiseksi asiaksi.

Kamppailulajit, ravitsemus, kiinalainen lääketiede, elämäntaidon valmennus, energiahoidot, parisuhde neuvonta, terapia, chi qong, uskonnot, tantra ja jooga ehtivät kaikki olla osa Harunin tutkimusmatkaa ennen kuin hän löysi johdonmukaisen ja todellisuutta ymmärtävän henkisen opetuksen äärelle vuonna 2012.

Vuosi 2012 avasi hänelle oven Diamond Approach nimisen henkisen opetuksen äärelle. Suufilaisuus avasi pian sen jälkeen uuden oven. Diamond Approach, suufilaisuus sekä kristillinen mystiikka ovat toimineet ja toimivat yhä tukena hänen henkiselle avartumiselle, ihmisenä kasvamiselle, sekä työlle ihmisten kanssa.

Vuodet 2008-2012 olivat Harunille etsikko aikaa työn saralla. Vasta 2013 vuonna alkanut pitkäjänteinen työskentely itsensä tuntemisesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa, alkoi paljastaa hänelle sen paikan, joka hänellä maailmassa voisi olla.

”Ihmistä voi tukea vain niissä asioissa, jotka jo itsessään tuntee.”

Vuodet 2018 – 2020 olivat kysymysten aikaa. Näinä vuosina Harun kyseenalaisti työnsä tulokset. Tuottiko työ itsensä oivaltaneita ihmisiä? Päästäessään irti suunnitelmista sekä asemastaan oppaana, hänelle näytettiin selkeämmin aiempina vuosina tehdyn työn merkitys, annettiin selkeys omasta tehtävästä, sekä kysyttiin pysyvää sitoumusta tähän tehtävään toimia ja kasvaa toimimaan sen tien edustajana, jota pitkin hän on kulkenut itsensä luo.

2021 vuosi käynnisti jälleen uuden vaiheen niin Harunin kuin hänen työnsä osalta, kun hän saapui vuoden 2021 lopulla tilaan, jota kutsutaan mestaruudeksi ja hänet nimitettiin vuoden 2022 keväällä myös Naqshbandi-Haqqani suufi -linjan Sheikiksi (suufi mestari/opettaja). Vihkimyksen ja nimityksen merkitys jatkavat avautumistaan.

Kesästä 2022 aina vuoden 2023 loppuun saakka Harun on keskittynyt vihkimyksen ja nimityksen mukanaan tuomiin sisäisiin ilmiöihin. ”Tämä on ollut ylivoimaisesti tähän astisen elämäni suurin ja haastavin siirtymä.” Vuoden 2023 talvella Harun teki merkittävän valinnan luopuessaan Haqqani -perinteen nimityksestä ja 8 -vuotta kestäneestä, hyvin läheisestä suhteesta perinteen kanssa, syventääkseen opintojaan toisaalla. ”Nyt kun siirtymän vaikein kohta alkaa olla takana, on mukava päästä näkemään myös niiden lahjojen avautuminen, joita tämä melko vaativa siirtymä on tuonut mukanaan.”

KASVU ALUSTA

KASVU ALUSTA

KASVUALUSTA on kehittyvä organisaatio, joka tarjoaa eri tilanteissa oleville ihmisille mahdollisuuden lähestyä henkistä opetusta, omalle kapasiteetille sopivalla tavalla.

KASVUALUSTAN inhimilliset verkkokurssit sekä Rohkea elämä -kirja tarjoavat kevyen tavan tutustua työskentelyyn ja ammentaa jokapäiväisessä elämässä tukevista, sekä itsetuntemusta rakentavista työkaluista.

KASVUWEBINAARIT ja niiden aiheiden äärellä tehtävä KASVUTYÖSKENTELY, KASVURETRIITIT, sekä HENKISEN ENNEAGRAMMIN opetus, ovat mahdollisuuksia astua lähemmäs henkistä opetusta ja itseään. Mikäli kutsu lähemmäs itseä kuuluu sisällä vahvana, KASVUOHJELMA tarjoaa mahdollisuuden kulkea johdonmukaisesti kohti itseä ja todellisuutta.

”Opettaminen on todellista ystävyyttä. Sen perustana toimii luottamus, joka rakentuu pienin askelin. Mitä enemmän oppilas voi luottaa opetukseen ja itseensä, sitä enemmän opetus hänelle antaa.”

MESTARIN JA KASVUALUSTAN TULEVAISUUS

”Olen kiitollinen siitä, että saan elää lähellä itseäni ja todellisuutta, oppien elämän ihmeestä. En tiedä parempaa työtä, kuin tarjota vastaanottamani eteenpäin. Nautin kun saan todistaa sitä, miten työskentely ja yhdessä oppimiseen luotu tila auttavat ihmisiä muuttumaan. Todellisella tavalla, lopulta varsin lyhyessä ajassa.”

KASVUALUSTAN tarkoitus on tarjota suomalaisille mahdollisuus tehdä sitä syvällistä ja konkreettista työtä, jota erilaiset henkiset perinteet ovat tehneet aikojen saatossa. Modernilla ja tavalliselle ihmiselle ymmärrettävällä tavalla. Johdonmukaiseen ja tuloksia tuottavaan opetukseen nojaten.

Haluamme mahdollistaa työskentelyn heille, jotka kaipaavat selkeyttä ja toimivuutta elämäänsä. Heille, jotka haluavat tuntea itsensä paremmin. Sekä heille, jotka haluavat jatkaa itsessämme avautuvan mysteerin tutkimista myös syvällisemmin.

Pidämme tärkeänä sitä, että mahdollisuus tähän sisäiseen työhön on tarjolla yhä useammalle. Tämän vuoksi haluamme kouluttaa ja tukea myös ammattilaisia, jotka haluavat tukea toisten itsetuntemuksen syventymistä. Tämän vuoksi koulutamme myös KASVUN AMMATTILAISIA sekä KASVUN OPETTAJIA.

”Mitä useampi meistä saa maistaa sitä rikkautta, jonka todellinen itsemme synnyttää meissä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä meissä alkaa myös ihmiskuntana syntyä se ymmärrys, että tarvitsemme itsemme ohjausta jokapäiväisessä elämässämme ja yhteiskuntamme jokaisella tasolla.

Koulutuksia, joita Harun on käynyt vuosien varrella

• Myynnin ammattitutkinto (Suomen liikemiesten kauppaopisto)
• Ratkaisukeskeinen -valmentaja (Robbins-Madanes)
• LCF -lifecoach (Valmentamo)
• Kiinalaisen lääketieteen (tuina, akupunktio) opintoja vuosina 2008-2011
• SFT energiahoitaja sekä Reiki hoitaja
• Miesryhmäohjaaja (Miessakit ry)
• Tantric Lifecoach (Shanti Limnell, Awareness therapy)
• Kundaliinijooga -opettaja (KRI)
• Vapaa tie -valmentaja (Kehto -koulu)
• Working with people -training (workingwithpeopletrainings.com)

• Boddhisatvan sekä turvautumisen valat ja Buddhalainen Chenzerig -initiaatio ( Sakya Trizin, Dalai Laman opettaja)
• Kristillisen mystiikan oppilas
• Diamond approach -oppilas (www.diamondapproach.org)
• Nimitys Naqshbandi-Haqqani -suufilinjan Sheikiksi, eli suufi mestariksi (Mawlana Shaykh Nazim, Mawlana Shaykh Mehmet)

Harunin työhistoria

• Telemarkkinointiyhtiön toimitusjohtaja 2006-2008 sekä toinen omistaja vuoteen 2011 saakka
• Kiinalaisen lääketieteen harjoittaja 2009-2011
• Hyvinvointi ja itsetuntemus bloggaaja 2009 –>
• Luennoitsija alkaen vuodesta 2009 –>
• Raakaravinto kouluttaja 2010-2012
• Hidasta elämää -sivuston ensimmäisiä kirjoittajia 2011 –>
• Ratkaisukeskeinen valmennus sekä kurssit vuosina 2011-2013
• Suomen ensimmäisen hyvinvointia käsittelevän verkkokurssin (Täyttä elämää Nyt) järjestäjä vuonna 2013
• Henkinen valmentaja vuodesta 2013 alkaen.
• Kaksivuotisen Inhimillinen tie -koulutusohjelman ohjaaja vuosina 2013-2019.
• KASVURETRIITTIEN opettaja vuodesta 2015 alkaen.
• Henkisen enneagrammin opettaja vuodesta 2016 alkaen.
• Rohkea elämä -7 askelta todelliseen muutoksen kirjan julkaisu joulukuussa 2018.
• KASVA PARISUHTEESSA viikonloppujen opettaja 2019 alkaen
• KASVU VERKOSSA -verkkokurssien ohjaaja keväästä 2019 alkaen.
• KASVUALUSTAN perustaja sekä pääopettaja vuodesta 2021 alkaen.
• KASVUN AMMATTILAISTEN kouluttaja vuodesta 2021 alkaen.

• Sheikki, eli suufi -mestari vuodesta 2022 alkaen.

 

Harun Vaasan kaupunginkirjastossa:

Voima, voimattomuus ja viha:

Harun JUHA PENNALAN HAASTATTELUSSA:

Haastattelut

Terve.fi:

Muutosvalmentaja Aaro Löfin mukaan todellinen muutos vaatii rohkeutta: ”Kiitän mummiani siitä, että utelias luonteeni sai osittain säilyä läpi koko elämäni”

Kirkko ja kaupunki:

Harras hetki: Aaro Löf tuntee Jumalan tuoksuna – puhelin hälyttää aamuviiden jälkeen päivän ensimmäiseen rukoukseen

Yle Puhe, Tiina Lundbergin huoltamo -ohjelma

Ymmärrä itseäsi – niin ymmärrät paremmin myös muita!